Boks

Alen Babić otkrio zgodu na meču protiv Balskog: Mama bocom gađala suca

Alen Babić uživa nakon najveće pobjede u karijeri. Hrvatski boksač je prije tjedan dana na priredbi u londonskoj O2 Areni osvojio WBC-ov Silver pojas.

Savage je nakon iscrpljujućih deset rundi jednoglasnom odlukom sudaca svladao Poljaka Adama Balskog.

Bila mu je to 11. pobjeda u karijeri i prva koju je izborio odlukom sudaca, sve ranije meče završavao je nokautom.

Babić se gostujući u Podcast Inkubatoru osvrnuo na događaje tijekom i nakon meča protiv Poljaka, a prepričao je i zanimljivu zgodu u kojoj je sudjelovala njegova majka.

Naime, Balski je na kraju devete runde nakon zvona krošeom pogodio Alena, a nakon što je u čuđenju pogledao suca i spustio ruke, Poljak ga je još jednom uzdrmao.

Nakon tog udarca Savage je jedva stajao na nogama. Zbog tog poteza Balskom je oduzet bod, a Babić je morao izdržati još jednu rundu.

– Kažem joj: ‘Savage mama, molim te budi dobra’. Kraj meča, tj. deveta runda, a mama bocom gađa suca. I neki Poljaci su bili iza nje, a ona se okreće i pokaže im sr. prst. Show, skoro su mi prebili mamu – kazao je Alen Babić.

Hrvatski boksač je spomenuo mogući okršaj protiv prvaka Oscara Rivasa.

No kako Kolumbijac WBC-ov naslov bridger kategorije brani u kolovozu, Alen ne želi dugo čekati.

Babić bi volio imati još jedan meč do okršaja za naslov WBC-ova prvaka.

– Nema šanse da toliko čekam. Ohladio sam se od meča i već sam spreman nastaviti trenirati. Dave Alen mi se zgadio, rekao sam da ga više neću spominjati. Izazvao me nakon meča: ‘Ti si moj stil, ja ću tebe nokautirati’ – rekao je Babić i podvukao:

– Ispao je glup. To je veliki meč za Engleze, veći nego ja i Hrga u Hrvatskoj. Zbog njih bih to napravio. Bio bi to dobar meč i već bih ga na presici polomio.

Savage je ispričao što se dogodilo u zagrebačkoj zračnoj luci uoči polaska u London kada se sreo s Filipom Hrgovićem.

– Bili smo na istom letu. Ja gledam u mobitel i vidim fotografije s Hrgom u pozadini. Čekali smo zrakoplov, ja tu, on tamo. Gleda on mene, gledam ja njega. On se digne i krene prema meni, a meni u glavi daj nemoj sad… – istaknuo je Alen Babić i dodao:

– Dođe on do mene i kaže: ‘Sretno u meču’. Svaka čast, baš mi je bilo drago. Volio bih da zakopamo ratnu sjekiru. Nećemo nikada biti prijatelji, ali bi mogli imati neko stanje hladnog rata.

Odgovori

Back to top button