Boks

Alen Babić ističe kako je pred njim prilika koja ga čini ‘besmrtnim’

Hrvatski boksač Alen Babić trebao bi se u studenom boriti za protiv prvaka Oscara Rivasa za naslov WBC-ova prvaka bridgerweight kategorije.

Savage bi se tako nakon nešto više od tri godine profesionalne karijere u kojoj je izborio 11 pobjeda (uz 10 nokaut) mogao uskoro boriti za svjetski naslov.

Kolumbijac je vrlo iskusan borac koji je tijekom karijere izborio 28 pobjeda, a ima i jedan poraz.

Babić bi pobjedom protiv Rivasa postao prvi hrvatski boksač nakon Stipe Drviša s naslovom svjetskog prvaka jedne od četiri najprestižnije organizacije (WBC, WBA, IBF i WBO).

Drviš je 2007. osvojio WBA naslov poluteške kategorije pobjedom protiv Silvia Branca, a krajem godine je izgubio od Dannyja Greena.

Stjepan Božić je 2005. osvojio WBF-ovu titulu svjetskog prvaka.

‘Ispred mene je prilika koja me čini ‘besmrtnim‘ u boksačkim krugovima jer WBC-ov naslov koliko ja znam imao je samo Mate Parlov od Hrvata. Naravno da je tu Stipe Drviš koji je uzeo WBA naslov koji je jednako vrijedan.

Mate Parlov uzeo je WBC poluteškašku titulu i to davne 1978. godine. Obećavam da ću pustiti srce, a i više ako bude potrebno, jer ljudi, do kraja godine mogu postati svjetski prvak. Spreman sam…’, napisao je Babić u svojoj objavi na Facebooku gdje je kod Parlova zabunom napisao krivu godinu (1987.) .

Mate Parlov je u siječnju 1978. pobijedio Argentinca Miguela Angela Cuella i osvojio naslov WBC-ova prvaka teške kategorije.

Pojas je obranio protiv Britanca Johna Conteha, a krajem te iste godine je izgubio od Amerikanca Marvina Johnsona.

Odgovori

Back to top button