Taekwondo

Toni Kanaet zbog loma noge ne ide na SP koje će se uskoro održati u Meksiku

Teška ozljeda spriječila je brončanog olimpijca Tonija Kanaeta da sa svojim reprezentativnim kolegama krene put meksičke Guadalajare, gdje će se od 13. do 20. studenog održati Svjetsko seniorsko prvenstvo, piše Večernji list.

No, ta nevolja našeg ponajboljeg tekvondaša nije omela da diplomira na splitskom Kineziološkom fakultetu i stekne diplomu trenera tekvondoa.

‘Toni, pokazao si da se pored ogromnih sportskih obveza može uspješno i studirati. Ponosan sam što si me izabrao za mentora’, napisao je na svom Facebook profilu prof. dr. sc. Dražen Čular dodavši da je Kanaet “veliki sportaš i osoba sa svim najljepšim ljudskim kvalitetama”.

Nažalost, lom potkoljenične kosti, doživljen na nedavnom Grand Prix turniru u Manchesteru, i operacija koja je potom uslijedila, spriječili su Tonija da nastupi na Svjetskom prvenstvo na kojem bi, kao aktualni osvajač olimpijske medalje (i bivši europski prvak) itekako imao što reći.

No, ni Kanaetovo izostanak zacijelo neće spriječiti njegove kolege da se iz Meksika vrate s pokojim medaljaškim plijenom.

A pravo nastupa izborili su: tekvondašice: 46 kg: Lena Stojković (Marjan), 49 kg; Bruna Duvančić (Marjan), 53 kg: Ivana Duvančić (Marjan), 57 kg: Kristina Tomić (Osvit), 62 kg: Bruna Vuletić (Marjan), 67 kg: Matea Jelić (Marjan), 73 kg: Nika Klepac (Medvedgrad), preko 73 kg: Matea Kolovrat (Marjan); tekvondaši: 54 kg: Josip Teskera (Div Knin), 63 kg: Lovre Brečić (Marjan), 68 kg: Leon Glasnović (Marjan), 74 kg: Marko Golubić (Metalac), 87 kg: Ivan Šapina (Marjan), preko 87 kg: Paško Božić (Marjan).

Kao što je zamjetno, na ovom će Prvenstvu nastupiti vrlo velik broj članova splitskog Marjana, našeg daleko najproduktivnijeg tekvondaškog kluba. Štoviše, među 14 putnika čak je 10 marjanovaca i za vjerovati je da će se medaljaška kolekcija splitskog kluba i ovom prilikom povećati.

A brojka je od ovog rujna troznamenkasta, a jubilarnu 100. (i to zlatnu), na rujanskom mlađeseniorskom Prvenstvu Europe, osvojio je Paško Božić. A ovaj 205 cm visoki teškaš u Guadalajari će debitirati na svjetskim seniorskim prvenstvima.

Odgovori

Back to top button