Taekwondo

Sjajna Nika Karabatić europska prvakinja, Hrvatskoj čak 11 medalja na EP-u U-21

Na mlađeseniorskom Prvenstvu Europe (U-21) što se održava u Tirani, hrvatski taekwondaši i taekwondašice osvojili su 11 medalja što je spektakularan domet.

A takvo što dogodilo se još samo jednom i to 2009. na kadetskom Prvenstvu Europe u Zagrebu. Inače, seniorski rekord je osam hrvatskih medalja, također s kontinentalne smotre, piše Večernji list.

A ta berba odličja događala se pred očima seniorskog izbornika Tonija Tomasa, koji može biti i više nego zadovoljan s ulovom na ovom natjecanju.

Prvakinjama Europe postale su dvije cure iz Marjana, splitske tvornice medalja, Mila Mastelić (73 kg) i Nika Karabatić (53 kg).

A Nika je svojevrsni fenomen jer će tek za koji dan (3. listopada) napuniti 16 godina pa je evidentno da je doista riječ o novoj velikoj nadi hrvatskog sporta.

Bronce su osvojile njihove klupske kolegice Mia Tukić (49 kg) i Ivana Duvančić (53 kg) ali i dvije cure iz zagrebačkih klubova, Lea Špehar (57 kg) iz Osvita i Nika Klepac (73 kg) iz Medvedgrada.

U finale su se plasirale i Zagrepčanka Nikolina Mesić (Jastreb, 73 kg) i Zadranka Ariana Oreč (67 kg, TK Zadar) no one su se morale zadovoljiti osvojenom srebrnom kolajnom i statusom doprvakinja Europe.

Posljednjeg dana natjecanja medalje su osigurali još i marjanovac Paško Božić (preko 87 kg) te Nika Kolarek (46 kg, Pantera) i Helena Kičema (62 kg, Novi Zagreb) a boje njihovih odličja znat ćemo nakon što završi posljednji natjecateljski dan ovog Prvenstva Europe.

Odgovori

Back to top button