Taekwondo

Nove medalje hrvatskih taekwondoaša na Europskim igrama

Hrvatski taekwondoaši osvojili su tri nove medalje na Europskim igrama u Krakovu.

Ivana Duvančić osvojila je zlatnu, Lovre Brečić srebrnu, a Kristina Tomić brončanu medalju, piše na službenoj stranici HTS-a.

Na putu do najsjajnijeg odličja Ivana Duvančić (-53 kg) je u prvom kolu svladala Rumunjku Gabriela Bianca Coman s 2:0, te je u četvrtfinalu nadjačala Izraelku Bianu Lager s 2:0.

U polufinalnu je pobijedila Njemicu Elu Aydin sa 2:1, a u borbi za zlato Španjolku Almu Mariom Perez Parrado s 2:0.

Lovre Brečić (-63kg) je u prvom krugu porazio Cipranina Ioannisa Pilavakisa sa 2:0, a u četvrtfinalu se borio protiv Srbina Novaka Stanića kojega je porazio 2:0.

Sljedeći, u polufinalu, pao je i Francuz Souleyman Alaphilippe sa 2:0. U finalu je doduše bolji bio protivnik, Talijan Dennis Baretta, pa je tako Lovre osvojio srebro.

Kristina Tomić (-57kg) je u prvom kolu nadjačala Nizozemku Schoenmakers rezultatom 2:0, dok je u četvrtfinalu slavila protiv Poljakinje Patrycja Adamkiewicz sa 2:0.

Polufinalnu borbu predala je Britanki Jade Louise Jones. Za brončanu medalju borila se protiv Grkinje Faidre Kalteki i pobijedila s 2:0.

Leon Glasnović je isto tako prošao prvo kolo pobjedom protiv Turčina Ferhat Can Kavurata rezultatom 2:1, a zatim u četvrtfinalu sa 2:0 pobjeđuje i Bugara Mitka Dzhordzeva.

U polufinalu je išao na svjetskog prvaka i olimpijskog doprvaka Britanca Bradly John Sindena, ali mu predaje meč. U borbi za broncu gubi za dlaku od Grka Konstantinosa Chamalidisa (1:2).

Odgovori

Back to top button