Taekwondo

Matija Črep debitirao pobjedom, u utorak nastupaju Mateja Jelić, Doris Pole i Jan Flegar

Matija Črep (68 kg), član zagrebačkog Iona, imao je tu (ne)sreću da među hrvatskim tekvondašima i taekwondašicama mora biti taj koji će probiti led na sedmodnevnom Svjetskom prvenstvu što je ovog ponedjeljka započelo u Bakuu, piše Večernji list.

Nakon pobjede nad Kobenanom iz Obale Bjelokosti (7:6, 8:5), Črep se u drugom krugu borio s Francuzom Theom Lucienom i izgubio (6:8, 8:9). Kao što se vidi, od prošle godine se u tekvondou boduju runde a ako netko dobije prve dvije runde za trećom onda nema ni potrebe.

– Iz ove godine smo izvukli maksimum. Nisam se nadao reprezentaciji a kamoli nastupu na Svjetskom prvenstvu čemu su se protivile moje ozljede koje me, na nesreću, prate. I zato je, nakon rezultata koji baš i nije zadovoljavajuć, lijepo vratiti se kući čitav.

Što to Matiju čini nezadovoljnim? Pa ipak je on debitant na velikim svjetskim natjecanjima i ne može se reći da je razočarao.

– To ja tako gledam više zbog mentaliteta hrvatske reprezentacije. Mi u ovom sportu nismo slaba nacija već godinama postižemo rezultate vrlo dobre rezultate. Smatram da sam tu bio s razlogom ali i da sam mogao bolje. I vjerujem da će biti bolje u godinama koje dolaze i da ću biti na razini hrvatske reprezentacije.

Koje to iskustvo, iz izgubljene borbe s Francuzom, ovaj student druge godine Kineziološkog fakulteta nosi kući?

– U toj borbi ulogu je igralo i iskustvo kojeg meni nedostaje. Mislim da je ono presudilo iako se taj poraz mogao izbjeći. Naime, tu malo radi i psiha jer vi kada vodite želite sačuvati rezultat. Tada više ne mislite o taktici nego kako preživjeti tih 20 sekundi. Bila je to moja kriva procjena i na samom isteku druge runde i nju sam izgubio i ta je borba za mene bila gotova.

Drugog dana natjecanja (utorak) nastupit će troje naših predstavnika – Matea Jelić (73 kg) i Doris Pole (67 kg) te najmlađi naš reprezentativac 17-godišnji Jan Flegar (58 kg).

Za razliku od debitanta Jana koji je u Baku došao skupljati iskustvo, Matea i Doris su tekvondašice i svjetskog vrha, kadre boriti se za odličja.

Odgovori

Back to top button