Taekwondo

Matea Jelić i Lena Stojković prve na svjetskim rang ljestvicama

Rezultatski fantastična godina za Taekwondo klub Marjan potvrđena je na najnovijim svjetskim rang ljestvicama na kojima Hrvatska ima devet sportaša među deset najboljih na svijetu, a od toga ih je čak osam iz splitskog kluba.

Olimpijska pobjednica i europska prvakinja Matea Jelić uvjerljivo je vodeća na svjetskoj rang listi do 67 kilograma s 388 bodova ispred Britanke Lauren Williams s 274 boda.

Prva na svjetskim rang listama je i Lena Stojković, prvakinja Europe do 46 kilograma sa 119 bodova dok je iza nje Kanađanka Yong koja je skupila 97 bodova.

Na drugom mjestu u kategoriji do 63 kilograma je Lovre Brečić koji sa 106 bodova kasni tek šest bodova iza Belgijca Achaba.

Treća na svijetu u kategoriji do 62 kilograma je prvakinja Europe i brončana na svjetskom prvenstvu Bruna Vuletić.

Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet je na osmom mjestu u kategoriji do 80 kilograma dok brat i sestra Leon i Nikita Glasnović zauzimaju devete pozicije u kategorijama do 63 i do 57 kilograma.

Krug od deset najboljih na svjetskim rang listama za sportaše taekwondo kluba Marjan zatvara olimpijac Ivan Šapina koji je deseti u kategoriji do 87 kilograma.

MATEA JELIĆ – 67 KG 1. mjesto
LENA STOJKOVIĆ – 46 KG 1. mjesto
LOVRE BREČIĆ – 63 KG 2. mjesto
BRUNA VULETIĆ – 62 KG 3. mjesto
TONI KANAET – 80 KG 8. mjesto
NIKITA GLASNOVIĆ – 57 KG 9. mjesto
LEON GLASNOVIĆ – 63 KG 9. mjesto
IVAN ŠAPINA – 87 KG 10. mjesto

Odgovori

Back to top button