Ostalo

U Zagrebu se održava 2. Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

Na 2. Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima, koje se ovih dana održava u Zagrebu i traje do nedjelje, okupilo se 1.537 natjecatelja s 398 sveučilišta iz 31 europske zemlje, koje možete pratiti na našem YouTube kanalu.

– Taj događaj spaja najbolje studente sportaše iz cijele Europe i nama je velika čast ugostiti ih u Zagrebu. Nismo ovdje samo zbog borbi i medalja, već je ovo prilika za razvoj i međusobno druženje, ali i za pokazati one vrijednosti i vrline koje trebamo predstavljati na terenima i izvan njih – poručio je predsjednik Organizacijskog odbora Davor Pavlović.

Na ceremoniji otvorenja Europskih sveučilišnih prvenstava sudjelovalo je preko tisuću natjecatelja i članova delegacija iz svih krajeva Europe, uključujući brojne studente iz Ukrajine, kojima je izražen poseban pozdrav, a pridružili su im se uzvanici iz sportskog, društvenog i akademskog života te domaćeg i međunarodnog svijeta borilačkog sporta.

– Želim pljeskom zahvaliti predstavnicima Ukrajine koji su došli u Zagreb kako bi pokazali što mogu i znaju. Zahvaljujem predstavnicima u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu na
angažiranosti, kao i svim volonterima te organizatorima koji su pridonijeli organizaciji ovog događaja – rekao je Adam Roczek, predsjednik Europske sveučilišne federacije.

U sklopu otvorenja održana je i pokazna vježba Interventne policije MUP-a, a okupljenima su se još obratili i Luka Juroš, pročelnik i izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba te Jasenka Ostojić, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu.

– Sretan sam što sam ovdje pred vama jer Hrvatska je ovih dana centar sveučilišnog sporta, Split je domaćin prvenstvu u futsalu, a u Zagrebu se održavaju prvenstva u borilačkim sportovima. Želim vam da uživate u svom boravku u Hrvatskoj, družite se, upoznajete i zabavljate kako samo vi znate – poručio je okupljenima Josip Pavić, državni tajnik i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koji je i službeno otvorio prvenstva.

U Zagrebu se održavaju natjecanja u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu, a neka od njih možete pratiti na YouTube kanalu CroRinguu taekwondou i karateu.

Hrvatsku na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima predstavlja 83 sportaša koji nastupaju kao reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Libertas i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

Odgovori

Back to top button