Ostalo

Hrvatski reprezentativci osvojili osam medalja na Europskom prvenstvu u sambu u Novom Sadu

Iz Novog Sada, s Prvenstva Europe u sambu, hrvatska reprezentacija vratila se s osam medalja.

A to je, kazat će Mario Jurković (glavni tajnik Hrvatskog sambo saveza), povijesni uspjeh ostvaren baš na 15 godina od osnutka nacionalnog saveza u Lijepoj Našoj, piše Večernji list.

– Hrvatska reprezentacija je na Prvenstvu Europe bila pod vodstvom dvojice izbornika, Dejana Gunjavića koji je bio zadužen za combat sambo i Hrvoja Petranovića koji je vodio naše predstavnike u sportskom sambu. Na Prvenstvu su nastupila 523 natjecatelja iz 29 europskih zemalja a mi smo, po broju medalja, osvojili osmo mjesto u sveukupnoj konkurenciji – referirao je Mario Jurković na kojeg se nadovezao izbornik sportskog samba Hrvoje Petranović koji je izdvojio neke detalje:

– U sportskom sambu Lea Katarina Gobec osvojila je već petu medalju s velikih natjecanja. U combat sambu svoju veliku perspektivu demonstrirao je Luka Matošević koji je, premda još junior, osvojio seniorsku medalju. Inače, Novi Sad je kao u uvijek i ovaj put dobro organizirao natjecanje. Sjajni su to ljudi i uvijek nam je lijepo otići u Novi Sad jer budemo jako dobro prihvaćeni.

Najveći domet ostvario je Patrik Sumpor u combat sambu (drugo mjesto u kategoriji do 71 kg) a seniorski osvajači medalja, točnije bronci, bili su još: combat sambo: Dorina Borilović (80 kg), Luka Matošević (79 kg), Dario Grgić (preko 98 kg); sportski sambo: Lea Katarina Gobec (80 kg), Tin Straža (88 kg) i Dino-Dominic Sumpor (79 kg).

U juniorskoj konkurenciji, Lucija Baričević osvojila je treće mjesto u težinskoj skupini do 59 kilograma.

Na Europskom prvenstvu su nastupila 523 natjecatelja iz 29 država Starog kontinenta.

Odgovori

Back to top button