Ostalo

Conor McGregor svakih devet sekundi zaradio milijun dolara, mnogo brže od Canela, Furyja…

Conor McGregor je svoju posljednju borbu imao u srpnju kada je na UFC 264 priredbi u meču protiv Dustina Poiriera slomio nogu na samom kraju prve runde.

Odmah je bilo jasno da veliku UFC-ovu zvijezdu čeka dulji oporavak.

Slavni Irac je nedavno svoj povratak najavio dogodite, a sve je izglednije da će se dogoditi u drugoj polovici 2023.

A istraživanje koje je provedeno od svibnja 2021. do svibnja ove godine je pokazalo kako je McGregor zarađivao znatno više od bilo kojeg drugog sportaša po minuti.

Naime, posljednji meč protiv Poiriera trajao je samo pet minuta.

Conor se teško ozlijedio, te je predao borbu. No tuga za porazom je donekle ublažena činjenicom da je zaradio 33 milijuna dolara za samo nekoliko minuta borbe.

To je milijun dolara za svakih devet sekundi koje je proveo u oktogonu ili 6,6 milijuna dolara za svaku minutu.

To je mnogo više od Canela Alvareza koji je zauzeo drugo mjesto na OLBG-ovoj popisu ‘Sportaša s najbržom zaradom’ za 2022. zaradivši 85 milijuna dolara za 61 minutu borbe u istom razdoblju.

Meksička boksačka legenda je zaradila 1.393.443 dolara za svaku minutu koju je proveo u ringu dok je postao apsolutni prvak u supersrednjoj kategoriji zaustavivši Billyja Joea Saundersa i Caleba Planta.

Tyson Fury je na trećem mjestu s nešto više od milijun dolara za svaku minutu borbe.

Kralj Cigana je imao dvije borbe vrijedne ukupno 60 milijuna dolara tijekom istog razdoblja. Fury je nokautirao Deontaya Wildera i Dilliana Whytea, te obranio WBC-ov naslov u teškoj kategoriji.

Jake Paul zaradio je polovicu tog iznosa, 30 milijuna dolara. Poznati YouTuber je pobijedio bivšeg prvaka UFC-a Tyrona Woodleya u dvije borbe u nizu.

Problematično dijete je zaradilo 681.000 dolara svake minute, odnosno milijun dolara svakih 88 sekundi koje je proveo u ringu.

Odgovori

Back to top button