Ostalo

Alena Babića, Antu Deliju i Antonija Plazibata čeka još jedna izazovna godina

Hrvatski sportaši postigli su velike uspjehe u 2022. godini, a kao šlag na tortu bila je bronca hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Katru.

I naši borci postizali su velike uspjehe na međunarodnim natjecanjima, te kući donijeli brojna odličja s europskih i svjetskih smotri.

Nema sumnje kako Hrvatska ima sjajnu bazu mladih i talentiranih sportaša bez obzira kojim se borilačkim sportom bavili.

No osim u amaterskim borilačkim sportovima, uspješni su bili i naši profesionalci, pa je tako CroRing za prošlu godinu izabrao trojicu najboljih – Alen Babić, Ante Delije i Antonio Plazibat.

Boksač Alen Babić (11-0) prošle je godine osvojio WBC-ov Silver pojas bridgerweight kategorije. Neporaženi hrvatski borac je u svibnju pobijedio Adama Balskog, te postao prvi izazivač u borbi za naslov.

No Savage će uskoro dobiti priliku nastupiti u meču karijere. Naime, WBC je upraznio mjesto svjetskog prvaka bridger kategoriji na kojem je donedavno bio Oscar Rivas. No kolumbijski boksač je zbog ozljede napustio pojas.

Iz WBC-a je stigla informacija kako bi se za pojas svjetskog prvaka bridger kategorije trebali boriti Alen Babić i Lukasz Rozanski.

Meč za naslov je naređen, a uskoro bi mogli doznati gdje i kada će se borba održati.

U svakom slučaju Savage ove godine čeka meč karijere!

Sjajnu godinu imao je i naš MMA borac Ante Delija (23-5) koji je u finalu PFL-ova turnira na priredbi u New Yorku pobijedio Brazilca Matheusa Scheffela i stigao do naslova prvaka teške kategorije.

Dubrovčanin je tim trijumfom osvojio nagradu od milijun dolara.

Delija je lani izborio četiri pobjede. U travnju je nokautom pobijedio Matheusa Scheffela, a potom je jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Sheltona Gravesa.

Član Cro Copova tima je u polufinalu svladao Renana Ferreiru, a onda ga je u studenom čekao novi obračun sa Scheffelom. Naš je borac bio ponovno uvjerljiv, te je prekidom u prvoj rundi još jednom svladao Brazilca.

Antu Deliju ove godine čeka mnogo teži zadatak, jer će trebati obraniti naslov PFL-ova prvaka teške kategorije.

A pred velikim izazovom je i najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat (22-4).

Naime, Solinjanin bi ove godine trebao dobiti priliku boriti se za Gloryjeva prvaka teške kategorije protiv dugogodišnjeg vladara Rica Verhoevena.

Plazibat je već više od godinu dana na prvom mjestu na Gloryjevoj ljestvici izazivača, no nikako da mu promocija osigura meč za naslov.

No Antonio bi ove godine trebao dobiti tu priliku i meč protiv Rica.

A hrvatski borac je prošle godine izborio dvije uvjerljive pobjede, u svibnju je nokautirao Marokanca Tarika Khbabeza, a u studenom je na isti način završio i Rumunja Raula Cătinașa.

Za najbolji povratak u prošloj godini izabrali smo hrvatsku boksačicu Ivanu Habazin (22-4) koja je u glavnoj borbi priredbe u Zaboku jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Australku Dianu Prazak.

Ivani je to bila prva borba nakon više od dvije i pol godine pauze.

I našu boksačicu ove godine čeka pravi izazov. Ivana bi trebala boksati za upražnjeni IBF-ov pojas u velter kategoriji.

Naime, dogovara se meč protiv Jessice McCaskill, koja ima WBC-ov naslov, pa postoji mogućnost da na stolu bude i taj pojas.

Nema sumnje kako je pred naši profesionalnim borcima još jedna zanimljiva i natjecateljski izazovna godina.

Odgovori

Back to top button