MMA

Wanderlei Silva (46) objavio kraj karijere u slobodnoj borbi

Brazilski legendarni borac Wanderlei Silva završio je svoju MMA karijeru. Gostujući u Trocacao Franca podcastu, 46-godišnji Silva je potvrdio kako se povlači, no još uvijek je zainteresiran za boksačke nastupe.

Tijekom ljeta je u objavi na društvenim mrežama istaknuo kako se želi aktivnije uključiti u politiku. Želja mu je i pomoći sinu Thoru Silvi na početku borilačke karijere.

– Kada gledate sina kako se bori imate potpuno drukčiji osjećaj, ali i to je na način uzbudljivo. znamo što se sve može dogoditi u borbi – kazao je Wanderlei Silva i dodao:

– Prošao sam kroz to i znam da vrijedi jedino naporan rad. Možete biti sin neke poznate osobe ili imati novca koliko želite, ali bez napornog rada i treninga ništa ne možete postići. Ali se on već ponaša vrlo profesionalno.

Thor će debitirati u MMA-u 25. rujna na Fight Music Show 2 priredbi koju će predvoditi boksački meč između Cris Cyborg i Simone da Silve, a protivnik će mu biti Paulo Rangel.

Wanderlei Silva je tijekom bogate karijere izborio 35 pobjeda, ima 14 poraza i jedan remi, te jedan poništeni meč.

U Prideu se dvaput borio protiv našeg Mirka Filipovića. Prvi meč u travnju 2002. završio je remijem, a revanšu u rujnu 2006. Cro Cop je pobijedio nokautom u prvoj rundi.

Nakon Pridea i UFC-a karijeru je završio s dva poraza Bellatoru. U lipnju 2017 izgubio je protiv Chaela Sonnena, a godinu dana kasnije od njega je bolji bio i Quinton Jackson, koji je ga je pobijedio prekidom u drugoj rundi.

Legendarni Brazilac bio je Prideov prvak srednje kategorije, a 2003. je osvojio i Grand Prix. Rekorder je po broju pobjeda (22) u japanskoj borilačkoj organizaciji, kao i po nokautima (15).

U Priedu zajedno s Cro Copom drži rekord s najviše pobjeda prekidom (16).

Odgovori

Back to top button