MMA

Volkanovskog iznenadila Ortegina izdržljivost: Ne znam kako je to preživio

Glavna borba UFC 266 priredbe u Las Vegasu oduševila je mnoge MMA fanove. Alexander Volkanovski je nakon sjajnih pet rundi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio prvog izazivača Briana Ortege i po drugi put obranio pojas UFC-a prvaka pero kategorije. Australcu je to bila 23. pobjeda u karijeri.

Borba je bila nabijena akcijom, a ozbiljno se zahuktala u trećoj rundi u kojoj je bilo nekoliko preokreta.

Na kraju runde se činilo se kako je Ortega izvukao deblji kraj, pa ga je liječnik morao pregledati. No nakon nešto duže pauze Amerikanac je nastavio borbu.

– Mislio sam kako je nakon treće runde slomljen. Ne znam kako je to preživio. U pauzi je dobio minutu više za oporavak. Sudac ga je nešto pitao, a on mu nije znao odgovoriti. Činilo se kao da ne zna gdje se nalazi. Gledao je u drugu stranu i na svako pitanje krivo odgovarao – kaže Alexander Volkanovski i nastavlja:

– Pomalo me iznenadilo kada sam vidio da želi nastaviti borbu. Mislio sam da je gotov. Nastavio sam ga udarati, a on je počeo vraćati udarce kao da se ništa nije dogodilo. Nevjerojatno je izdržljiv…

U trećoj rundi Brian Ortega je imao dvije prilike gušenjem završiti borbu, ali se Volkanovski oba puta izvukao.

– Činilo mi se da je gotovo, baš sam to najviše trenirao. No taj mali gad je nevjerojatno čvrst. Omotao sam ruku oko njegova vrata i pokušao sam pritiskati – istaknuo je Brian Ortega i dodao:

– Čuo sam grgljanje i onda mi je iskliznuo. On je prvak s razlogom i imam ogromno poštovanje prema njemu. Znam da smo imali nekih nesporazuma, ali to sada uopće nije važno.

I Australac je komentirao situaciju u trećoj rundi kada su mnogi pomislili da će izgubiti.

– Bilo je duboko, baš sam pomislio kako ću izgubiti pojas. Sjećam se da sam ispuštao nekakve čudne zvukove, ali ne znam kakve. No nekako sam se izvukao iz teške situacije – zaključio je Alexander Volkanovski.

Odgovori

Back to top button