MMA

VIDEO Žestoka tučnjava izvan oktogona. Strickland se obračunao s Du Plessisom

Posljednja UFC-ova priredba u 2023. koja se održala u Las Vegasu pomalo je razočarala fanove slobodne borbe.

Leon Edwards je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Colbyja Covingtona i obranio naslov prvaka u velter kategoriji.

Uspješan je bio i prvak u muha kategoriji Alexandre Pantoja. Brazilac je u sunaslovnoj borbi dominirao i jednoglasnom odlukom sudaca svladao Brandona Royvala.

Možda su gledatelji u nekim mečevima očekivali nešto više akcije, no veliko uzbuđenja doživjeli su oko oktogona u incidentu koji su izazvali Sean Strickland i Dricus Du Plessis.

Naime, dvojica boraca su dan ranije ima žestoku raspravu na konferenciji za medije na kojoj su promovirali svoju borbu za naslov srednje kategorije, koja će se dogoditi početkom sljedeće godine.

Nakon što su na presici razmijenili žestoke uvrede, njihova je netrpeljivost eskalirala tijekom priredbe kada je u jednom trenutku Strickland nasrnuo na Du Plessisa.

Oni su sjedili jedan blizu drugoga, a kamera je uhvatila Seana kako gestikulira pucan iz vatrenog oružja prema Južnoafrikancu.

Du Plessis je napravio pokret kao da izbjegava metak, te je nastavio govoriti i nešto pokazivati rukama.

Na to je američki borac tražio od djeteta koje je sjedilo u redu između njih da se pomakne, a onda preskočio red stolica i fizički nasrnuo na svog budućeg protivnika.

Priskočili su zaštitari i policija, te razdvojili borce, a Strickland se morao udaljiti iz dvorane.

Južnoafrikanac mu je na Twitteru napisao:

‘Sad shvaćam zašto imaš samo 33 posto završetaka prekidom, udaraš kao curica. U siječnju te zaštitari neće moći spasiti kad budem na tebi’.

A kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Back to top button