MMA

VIDEO Tri tjedna od nezgode: Chris Weidman nakon teške ozljede potkoljenice ponovno na nogama

Chris Weidman teško se ozlijedio 24. travnja na UFC 261 priredbi u Jacksonvilleu na Floridi. Američkom borcu je u 17 sekundi meča protiv Uriah Hall nakon jednog ‘low-kicka’ slomio potkoljenicu desne noge. Odmah je prevezen u bolnicu, gdje je i operiran.

Nakon kirurškog zahvata javio se iz bolničkog kreveta te najavio dug oporavak. No američki je borac samo tri tjedna nakon operacije ponovno stao na noge.

Na društvenim mrežama objavio je fotografije i snimke s početka oporavka.

‘Veliki dan za mene, budući da sam vratio nogu na tlo i hodao po anti-gravitacijskoj traci. To je traka koja regulira težinu, te dopušta kretanje noge i normalno hodanje’, napisao je Chris Weidman na svom Instagramu te dodao:

‘To je prvi korak prema povratku u normalno stanje. Pokušavam obnoviti vezu između mog mozga i noge, povećati protok krvi te time ubrzati zacjeljenje’.

U drugom videu je objasnio još jednu vježbu koja je bila mnogo bolnija.

‘Nastavljamo ograničavati protok krvi i radimo ‘Rusku stimulaciju’. Vježba ograničava protok krvi u nozi (to je jako bolno), dok aktiviramo mišiće u potkoljenici’, poručio je Chris Weidman i zaključio:

‘To prevari moje tijelo, a ja mislim kako vježbam s teškim utezima bez da ih trebam koristiti. Prvi put sam se dobro oznojio od borbe.’

Američki borac objavio je i video u kojem samostalno hoda pomoću štaka.

Odgovori

Back to top button