MMA

VIDEO Sjetili se Khabibova zadnjeg vaganja: ‘On je imao privilegiju kod Dane Whitea, ali ne i Oliveira’

Nakon što Charles Oliveira nije prošao na vagi, te je uoči meča protiv Justina Gaethjea ostao bez pojasa UFC-ova prvaka lake kategorije, na društvenim mrežama počela je kružiti snimka vaganja Khabiba Nurmagomedova iz listopadu 2020. godine.

Neporaženi Dagestanac tada je branio naslov protiv Gaethjea, a nakon što je pobijedio Amerikanca objavio je kraj karijere. No mnogo je pažnje privuklo događaji prilikom Khabibova vaganja.

Naime, Nurmagomedov je prvi izašao na vaganje, izgledao je umorno i ispijeno od skidanja kilograma, bio je vrlo zabrinut.

Nakon dolaska na pozornicu tražio ručnik kako bi mogao skinuti sve sa sebe i proći vaganje, nije smio imati više od 70,3 kilograma.

Kada je stao na vagu nije se dugo čekalo da osoba zadužena za mjerenje težine kimne glavom i kaže ‘155’ (70,3 kg), težina potrebna da se zadovolji kriterij lake kategorije.

Dodatnu sumnju na ispravnost vaganja je činjenica da je osoba zadužena za vaganje odmah uteg uklonila u stranu što se jasno vidi na snimci.

‘Onaj trenutak kada Khabib ima privilegiju kod Dane Whitea, ali ne i Charles Oliveira’, piše u objavi na Twitteru, a slično razmišlja i najupućeniji MMA novinar Ariel Helwani:

‘Charles bi volio da ta osoba vodi vaganje. Pogledajte tu brzinu!

Khabibu Nurmagomedovu je laknulo što je zadovoljio potrebnu kilažu te je mogao braniti naslov prvaka.

Problema s vaganjem je imao i Khamzat Chimaev uoči borbe protiv Jinglianga Lija uoči 267 priredbe kada nije smio biti teži od 77,1 kilograma.

Na vaganju je bio pretežak, a onda se vratio sat kasnije, skinuo je sve sa sebe, te se činilo kako se drži za ručnik. Prošao je vaganje.

Odgovori

Back to top button