MMA

Uroš Jurišić preuzeo dio krivice te se ispričao: Trebao sam reagirati profesionalno

Na nedavnoj KSW 58 priredbi dogodio se incident nakon okršaja između Dagestanca Šamila Musaeva i Slovenca Uroša Jurišića. Nekoliko dana kasnije timovi oba borca međusobno su se optuživali tko je prvi počeo. No izgleda kako se strasti smiruju, a prvi koji poslao pomirljivu poruku je slovenski borac. Uroš je priznao kako su ga preplavile emocije te je preuzeo dio krivice.

‘Imam 12 profesionalnih borbi. Njih 11 je završilo pobjedom, respektom i sportskim ponašanjem. Moj cilj je uvijek biti častan čovjek i sportaš. Da bih to postigao, nekad moraš potisnuti svoje osjećaje i biti spreman na različite scenarije.

U posljednjoj je borbi bilo mnogo emocija. Morao sam prihvatiti svoj prvi poraz, a jedan od šest ljudi iz kuta mog protivnika je došao i unio mi se u lice uz provokativne gestikulacije. Kao profesionalni sportaš, trebao sam odgovoriti časno i profesionalno, a ne odgurnuti njegovu ruku. Moj posao je uvijek držati samokontrolu, a tim potezom u tome nisam uspio.

Iskreno se ispričavam MMA svijetu, posebno mladim sportašima koji slijede moj put, kao i fanovima. Volim svoj posao, volim svoj sport i dat ću sve od sebe da od sada uvijek ostanem profesionalan i da nikad ne ponovim ovu pogrešku.

Nadam se da ću s vremenom dobiti priliku za revanš, gdje ćemo obojica moći ispraviti ono što smo napravili i završiti sve kao dva prava sportaša. Za mlade sportaše, poruka da nauče na tuđim pogreškama i da zadrže što više poštovanja u ovom sportu. Jer on mora biti takav, respektabilan, častan i najbolji’, napisao je Jurišić u objavi na Instagramu.

Vodstvo KSW-a nije suspendiralo borce, ali je obojicu novčano kaznio. Šamilu Musaevu je oduzeto 50 posto, a Urošu Jurišiću 30 posto od dogovorenog honorara. Ishod okršaja ostaje isti, a kako je meč izabran za najbolju borbu večeri, bonus koji su trebali dobiti, bit će uplaćen u dobrotvorne svrhe kao i oduzeti dio zarade.

Odgovori

Back to top button