MMA

Uriah Hall objavio kraj karijer: UFC mi je dao najbolju priliku

Jamajčansko-američki borac, 38-godišnji Uriah Hall objavio je kraj karijere. Hall je u srpnju jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Andréa Muniza, te se odlučio umiroviti nakon bogate karijere u kojoj je izborio 17 pobjeda, a imao je i 11 poraza.

Najveća svjetska MMA organizacija od njega je mnogo više očekivala, a borio se uglavnom s najboljima, a pobjeđivao je Thiaga Santosa, Gegarda Mousasija, Andersona Silve, Chrisa Weidmana…

‘Tužan sam što se povlačim iz najboljeg sporta na svijetu. Nedostajat će mi nevjerojatni ljudi iz UFC-a koji su mi postali poput obitelji i svi mentori koje sam upoznao tijekom karijere. UFC mi je dao najbolju priliku da izađem iz svoje zone komfora.

Kroz sve te godine natjecao sam se protiv nekih od najboljih na svijetu, na najvišoj razini. Iako nisam postao svjetski prvak, neka od svojih najvećih postignuća ostvario sam u MMA-u, a to su suočavanje sa strahovima i događajima u svakodnevnom životu.

Želim se zahvaliti nevjerojatnim fanovima, vi ste sport učinili onim što je danas. Bitno je imati prave ljude oko vas, one koje brinu za vas i ohrabruju da svaku borbu budete još bolji.

Zahvaljujem se svom timu, trenerima, prijateljima i obitelji jer su uvijek bili uz mene. Svi ste bili pokretačka snaga koja me svakodnevno ohrabrivala.

Za kraj se želim posebno zahvaliti Dani Whiteu jer mi je dao životnu priliku da se borim s gladijatorima modernog doba. Hvala što si me uvijek podržavao, kroz dobro i loše.

Sljedećim generacijama poručujem da ste u jedan posto najboljih sportaša na svijetu. Bit će užitak gledati gdje ćete odvesti taj sport. Nastavljam pratiti’.

Odgovori

Back to top button