MMA

T.J. Dillashaw objasnio zašto se odlučio povući

Svoju posljednju borbu T.J. Dillashaw je imao nedavno na UFC 280 priredbi kada je treći put pokušao doći do pojasa prvaka protiv Aljamaina Sterlinga, no izgubio je prekidom u drugoj rundi.

Problemi su nastali na samom početku meča kada je ozlijedio rame.

Američki borac je nedavno objavio kraj karijere, a sada je objasnio zašto se odlučio povući.

– Prije četiri tjedna sam operirao rame i razgovarao sam s liječnikom. Rekao mi je kako moram donijeti neke važne odluke u životu, jer to mi je bila treća operacija ramena u tri godine – rekao je T.J. Dillashaw i nastavio:

– Razmišljam o životu i mom sinu, želim više vremena provoditi s njim, igrati golf i biti izvan borilačkog sporta. Nije lako napustiti sve ovo. I dalje vjerujem da sam najbolji u bantam kategoriji i da sam zdrav sigurno bih vratio pojas prvaka. Aljamain mi stilski odlično odgovara i zato sam prihvatio meč bez obzira na ozljedu.

Najviše žali što je odlučio skinuti kilograme i 2019. nastupiti u muha kategoriji. To ga je jako iscrpilo, a Henry Cejudo je pobijedio prekidom nakon samo 32 sekunde.

– Zbog toga najviše žalim. Skidanje kilograma za tu kategoriju uništilo mi je metabolizam. Izgledao sam užasno i nakon toga sam morao na operaciju. Bilo je to teško razdoblje za mene – istaknuo je T.J. Dillashaw.

Odgovori

Back to top button