MMA

Stipe Miočić uoči okršaja protiv Ngannoua: Ne brinu mene rekordi, želim samo pobjeđivati

Glavni junaci UFC 260 priredbe Stipe Miočić i Francis Ngannou imali su uoči prvog sučeljavanja konferenciju za medije na kojoj su govorili o predstojećem velikom okršaju. Američko-hrvatski borac je najuspješniji teškaš povijesti UFC-a, te po peti put brani pojas prvaka.

Rekorder je po pobjedama (šest) za naslove u teškoj kategoriji, te ima najduži niz obrane (tri) naslova među teškašima. Zato ga mnogi smatraju najboljim.

– Dakle, to znači da nešto radim ispravno, zajedno s trenerima i timom – istaknuo je Stipe Miočić na konferenciji za medije.

Prije nešto više od tri godine pobijedio Francisa Ngannoua, dominirao je u tom meču.

– Francis je definitivno bolji borac. Znao sam da ćemo se kad-tad ponovno sresti. Čeka nas strašna borba – dometnuo je Miočić, a na pitanje je li i on napredovao, odgovorio je:

– U mnogo toga. Koliko god bili dobri, uvijek postoje rupe u vašoj borbi. I to želite ispraviti.

Što bi mu više draže – dvije pobjede nad Ngannouom ili one dvije nad Cormierom?

– Pobjeda je pobjeda. Trilogija je bila sjajna. Ne znam. Reći ću vam nakon borbe – kazao je Miočić, te je otkrio što je naučio iz prvog okršaja protiv Cormiera:

– Nemoj izgubiti od njega prvu borbu. Budi pametan, strpljiv i slušaj trenere. No nisam se držao taktike i pobijedio me.

Obranio je naslov više od bilo koga u teškoj kategoriji. Da, trenutačno je najbolji – kaže Francis Ngannou

Miočić drži nekoliko rekorda kao i onaj u bonus nagradama (devet), najviše u povijesti UFC-ove teške kategorije.

– Ne znam koje rekorde držim, sad ste mi nabrojali neke. Mislim da sam čuo za bonuse, imao sam onaj u udarcima dok ga Max Holloway nije sebično srušio – istaknuo je Stipe Miočić i zaključio:

– Ne brinu mene rekordi, želim samo pobjeđivati.

A o kojim se rekordima u teškoj kategoriji radi izvijestio je UFC-ov šef Dana White:

Najviše bonusa, zadanih udaraca i obrana naslova.

Francis Ngannou sjetio se prve borbe protiv Miočića kada je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

– Stipe je bio bolji, ali mrzim gledati tu borbu. Činio sam mnogo pogrešaka, borio sam se bez emocija. No ovaj put će sve biti drugačije – kazao je Ngannou i dodao:

– Razmišljao sam o toj borbi i postavljao mnogo pitanja, recimo kako se boriti više rundi. Bez obzira na poraz bio sam zadovoljan. Shvatio sam kako su neke stvari izvedive. Od tada sam napredovao, ali znam da mogu još više.

Kamerunac se nadao revanšu protiv Miočića.

– Želio sam se ponovno boriti protiv njega i osvetiti se za taj poraz. Hoću dokazati da sam bolji – dodao je Francis Ngannou, a na pitanje je li Miočić najbolji teškaš u povijesti, odgovorio je:

– Obranio je naslov više od bilo koga u teškoj kategoriji. Da, trenutačno je najbolji.

Zanimljivo pitanje upućeno je Dani Whiteu, a novinara je zanimalo bi li u slučaju poraza Miočić trebao dobiti priliku za revanš.

– Teško je reći da ne bi zaslužio uzvratnu borbu. Vidjet ćemo nakon meča – kazao je Dana White.

Odgovori

Back to top button