MMA

Stipe Miočić otkrio koji mu je meč bio prijelomni u karijeri na putu k vrhu: Tada sam samo plakao

Četrdesetjednogodišnji Stipe Miočić ovog se vikenda neće vratiti u oktogon, jer je njegov meč protiv prvaka Jona Jonesa otkazan.

Američki borac hrvatskih korijena se nakon više od dvije i pol godine pauze trebao ponovno boriti za pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

No Jones se prije dva tjedna ozlijedio na treningu, te je morao otkazati nastup. A UFC-ovu priredbu u New Yorku predvodit će borba za prvaka u poluteškoj kategoriji između Jiříja Procházke i Alexa Pereire.

U nedavnom intervjuu Miočić je otkrio najznačajniji trenutak u karijeri, meč iz kojeg je izvukao pouku na putu k vrhu.

A to je borba iz prosinca 2014. protiv Juniora dos Santosa. Stipe je taj meč izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, ali je nakon toga izborio šest pobjeda u nizu.

U svibnju 2016. osvojio je UFC-ov pojas teške kategorije, a godinu kasnije se i revanširao JDS-u pobijedivši ga prekidom polovicom prve runde.

– Ključna borba u karijeri je bila 2014. protiv Juniora dos Santosa u Phoenixu, tada sam osjetio promjenu. Izgubio sam nakon 25 minuta rata u oktogonu, nikad neću zaboraviti taj meč. Imao sam oteklinu na oku i posjekotinu na usnama, završio sam na šivanju – rekao je Stipe Miočić i dodao:

– U pauzi između četvrte i pete runde trener mi je pokušavao nešto reći, ali ništa ga nisam čuo ni razumio. Sjedio sam i razmišljao: ‘Zato to radim? Tko se želi boriti 25 minuta, to je užasno‘. Ustao sam, a 17.000 gledatelja je poludjelo na tribinama. Tada sam shvatio što je sve to i sada se naježim kad se sjetim tog trenutka.

Vatrogasac iz Ohija je opisao i kako se osjećao nakon borbe.

– Bio sam bijesan zbog poraza, mislio sam da mogu pobijediti. Sjećam se da sam se s trenerom i kolegom vraćao u hotel i plakao sam. Nisam od onih koji plače, ali tada nisam mogao zaustaviti suze. Plakao sam jer sam bio jako ljutit, pogledao sam trenera i rekao mu: ‘želim se ponovno boriti protiv njega, prebit ću ga‘. Jednostavno sam znao da to mogu učiniti – kazao je Stipe Miočić, pa se prisjetio i revanša protiv JDS-a u svibnju 2017. godine:

– Bila je to dobra noć. Ponekad iz poraza naučiš više nego iz pobjede.

Odgovori

Back to top button