MMA

‘Stipe Miočić ima najlošiji tretman u UFC-u, barem pet puta su mu prijetili oduzimanjem pojasa’

Okršaj između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa za naslov privremenog prvaka teške kategorije predvodit će UFC 265 priredbu koja će se 7. kolovoza održati u Houstonu.

Ta je UFC-ova odluka iznenadila mnoge MMA fanove širom svijeta, jer se zadnjih mjeseci uglavnom govorilo kako će prvak Francis Ngannou, koji je u ožujku pobijedio Stipu Miočića, pojas prvaka braniti protiv Derricka Lewisa ili Jona Jonesa.

I kamerunski udarač je stalno naglašavao kako ne želi da kategorija miruje, te da će biti mnogo aktivniji nego njegovi prethodnici.

Predsjednik UFC-a Dana White odlučio je na taj potez, jer Ngannou nije bio spreman boriti se u kolovozu.

No ni Francisu se to ne sviđa, smatra kako će dugo vremena proći od njegove posljednje borbe protiv Miočića i meča u kojem će prvi put braniti naslov.

‘Šokirola bi vas kada biste znali kako često prijete takvim odlukama privremenog prvaka i oduzimanjem pojasa. To se najviše odnosi na Danu Whitea, jer je on šef kompanije. Zapravo se radi o ‘modus operandiju’ Huntera Campbella sve otkako je preuzeo dužnost’, napisao je na svom Twitter najupućeniji MMA novinar Ariel Helwani, a u jednom se dotaknuo i Miočića, koji je dvaput osvajao pojas teškaškog prvaka i četiri puta ga obranio:

‘Mogao bih se sjetiti barem pet situacija kada su prijetili Stipi da će mu oduzeti pojas. Njega su najlošije tretirali od bilo koga, ali to se nikad nije dogodilo’.

Odgovori

Back to top button