MMA

Sterling odbio revanš protiv Jana: Malo sam polomljen

Prvak UFC-ove bantam kategorije Aljamain Sterling odbio je revanš protiv Pjotra Jana. Naime, najjača MMA organizacija željela je organizirati njihovu uzvratnu borbu te je uvrstiti u program na UFC 262 priredbi. Ruski borac je u nedavnom obračunu izgubio pojas nakon što je nedozvoljenim udarcem pogodio Sterlinga u glavu, te je diskvalificiran.

– Željeli su da se borim 15. svibnja i to su mi ponudili tjedan dana nakon borbe. No tada mi se još nisu slegli dojmovi od tog udarca i tu sam ponudu odbio – istaknuo je Aljamain Sterling i dodao:

– Malo sam polomljen, već deset godina imam probleme i oni se svakim trening-kampom samo pogoršavaju. Trenutačno razmišljam o operaciji jer gubim snagu u ruci. Ne dogodi li se neko čudo da odjednom mogu raditi sklekove i zgibove, jedino mi preostaje operacija.

Prvak očito nema želju ubrzo se vratiti u oktogon, prioritet mu je sanirati ozljede vrata i ruke.

– Imam dvije mogućnosti – fuzija, nakon koje ne bih mogao trenirati devet mjeseci ili promjena diska, kroz što su prošli neki momci, a poslije toga me čeka tri mjeseca pauze – otkrio je Aljamain Sterling i zaključio:

– Prije nego što dogovorim sljedeću borbu idem na liječnički pregled. Savjetovali su me da najbolje pričekam barem četiri i pol mjeseca s jačim treninzima. Tako da sam do daljnjega izvan stroja i sve ovisi kako ću se oporavljati.

Odgovori

Back to top button