MMA

Stephen Thompson još ne razmišlja o odlasku u mirovinu

Jedna od najtežih odluka u karijeri svakog sportaša je odlazak u mirovinu, pa tako i borcima. Tužno je što neki idu toliko daleko da na kraju jeftino prodaju svoj ugled.

Najbolji primjer za to je Antônio ‘Bigfoot’ Silva, koji je izgubio desetak mečeva u zadnjih osam godina (osim u MMA-u, okušao se i u boksu, kickboxingu i boksu bez rukavica).

Slična situacije je i s 39-godišnjim Tonyjem Fergusonom, nekada jednim od najboljih boraca UFC-ove lake kategorije, koji trenutačno ima šest poraza u nizu.

Posljednji meč je izgubio u srpnju ‘submissionom’ protiv Bobbyja Greena.

I B.J. Penna je uništio svoju ostavštinu s čak sedam poraza u nizu (posljednji je bio u svibnju 2019. protiv Claya Guide), prije nego se povukao u mirovinu.

Četrdesetogodišnji Stephen ‘Wonderboy’ Thompson osvrnuo se na borce, koji se bez obzira na svoje visoke godine, odluče vratiti borbama.

– Ne želim biti borac za kojeg će ljudi govoriti ‘pa zašto on to još uvijek radi‘. Kada se Ferguson borio protiv Gaethjea, stajao je u kavezu sav u krvi i samo se otresao pokušavajući doći k sebi. Mislio sam kako bi sudac trebao prekinuti borbu. Tada sam shvatio kako legende tog sporta ne trebaju primati toliko štete – rekao je Stephen Thompson i dodao:

– I B.J. Penn je bio jedan od njih. Svaku borbu koju je prihvatio nakon svog vrhunca je izgubio. Uništio je svoju ostavštinu. I Fedor je bio nokautiran. A to borcima ostavlja trajnu štetu. Ne volim kada se to događa.

Wonderboy je otkrio kako još ne razmišlja o odlasku u mirovinu, te vjeruje da može još jednom napasti pojas UFC-ova prvaka.

– Borit ću se dok god sam zdrav i ne primam previše štete. Kada mi otac kaže da se umirovim ja ću se povući, on me dobro poznaje. Nažalost, neki borci nemaju od koga to čuti, pa se nastavljaju boriti – podvukao je Stephen Thompson.

Odgovori

Back to top button