MMA

Sonnen komentirao situaciju među UFC-ovim teškašima: To je možda najgluplja kategorija

Bivši UFC-ov borac Chael Sonnen se u posljednjoj objavi na svom YouTube kanalu komentirao situaciju u teškoj kategoriji najveće svjetske MMA organizacije.

Osvrnuo se ponašanje boraca, te koliku pažnju posvećuju svome marketingu. Ističe kako teška kategorija u ovom trenutku nudi veliku priliku borcima.

– To je kategorija u kojoj su otvorena dva mjesta u borbi za naslov. U svim ostalim kategorijama postoji prvak koji već zna tko mu je sljedeći protivnik. Teška kategorija ima dva mjesta, a na kraju će sve završiti s četiri kandidata – kaže Chael Sonnen i nastavlja:

– Vjerojatno ćemo imati borbu za pojas privremenog prvaka, a onda će doći meč za naslov. Ili će privremeni pojas postati onaj koji će dobiti prvak. Nekoliko je kombinacija u igri.

Nekadašnji izazivač još je malo proširio svoju analizu.

– Ima boraca koje želimo gledati, i rado bismo vidjeli meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Želimo gledati tu borbu. Miočić bi baš bio težak ispit za Jonesa – ističe Chael Sonnen i dodaje:

– No tu je i skupina boraca koji su uvjereni kako mogu pobijediti Jona. A Stipe je dobar hrvač i sjajan udarač. I to je najbolji protivnik kojeg Jones može dobiti u ovom trenutku. Još ćemo razgovarati o tom mogućem okršaju. Obojica su pokazali interes za tu borbu, a ostali će malo pričekati.

Nije mu jasno zašto borci iz vrha teške kategorije ne prozivaju Francisa Ngannoua, nego čekaju što će prvak učiniti.

Naime, Kamerunac već mjesecima ističe kako je nezadovoljan uvjetima u ugovoru, po kojem još ima jednu borbu u UFC-u.

– Mnogi borci previše razmišljaju, a ne djeluju. Ne znam zašto nitko ne prozove Ngannoua i napraviti pritisak putem medija. To je možda najgluplja kategorija u UFC-ovom rosteru. Zamislite situaciju u kojoj bi pozvao novinare i pred njima izjavio kako Francis odlazi, jer se ne želi boriti protiv mene. On nije dogovorio meč protiv Tysona Furyja i nema licenciju za boks. Ngannou me izbjegava! – naglasio je Chael Sonnen i zaključio:

– Onda bi Francis osjetio potrebu uzvratiti. Tako se svugdje radi. Kada te netko pogodi trebao bi uzvratiti. Ako to ne učiniš, onda će izgledati kao da se s time slažeš. Tako bih si otvorio put prema najopasnijem borcu u tom sportu. A to još niti jedan teškaša nije napravio.

Odgovori

Back to top button