MMA

Roberto Soldić pobijedio Čeha Kincla i obranio pojas KSW-ova prvaka

Hrvatski borac Roberto Soldić obranio je naslov KSW-ova prvaka velter kategorije. Robocop je u glavnoj borbi KSW 63 priredbe u Varšavi prekidom u trećoj rundi pobijedio Čeha Patrika Kincla.

Soldiću je to bila šesta pobjeda u nizu u KSW-u kojom je treći put obranio naslov.

Oba su borca u borbu ušla oprezno, a nakon što se obranio od rušenja Soldić je držao kontrolu do kraja prve runde.

Čeh je i u nastavku prijetio našem borcu. Ponovno je pokušao napasti rušenjem i u tome je uspio. U jednom trenutku Roberto hvata giljotinu, ali nije završio.

Soldić agresivno otvara treću rundu, te je snažnim udarcem uzdrmao Kincla. Čeh je sjeo na pod, a Roberto je nastavio udarati.

Kincl se doveo u poziciju gdje nije primao štetu, te se tada spasio od prekida.

Hrvatski borac je ostao u gornjoj poziciji, te je pokušao ‘arm triangle chokeom’ izvesti gušenje. Kincl se pokušao braniti što je Soldić iskoristio te je krenuo udarati. Kada Čeh više nije odgovarao, sudac je uskočio i prekinuo borbu.

Robocop je nakon trijumfa preskočio ogradu i došao do prvaka srednje kategorije Mameda Khalidova i zatražio borbu dva prvaka. To je kasnije potvrdio.

Uspješna je bila i Sara Luzar Smajić. Hrvatska borkinja je u svom debiju u najjačoj europskoj MMA organizaciji jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Španjolku Aitanu Alvarez.

Antun Račić je nakon poraza protiv Sebastiana Przybysza u kojem je izgubio pojas KSW-ova prvaka bantam kategorije izgubio i drugi meč u nizu.

Hrvatski borac je gušenjem u prvoj rundi izgubio protiv Poljaka Jakuba Wiklacza.

I Aleksandar Rakas će što prije pokušati zaboraviti nastup u Varšavi. Član Cro Copova tima izgubio je protiv Poljaka Tomasza Romanowskog nokautom u prvoj rundi.

Srpski borac Darko Stošić je podijeljenom odlukom sudaca nadjačao Poljaka Michala Andryszaka. Stošić bi sada trebao dobiti meč za pojas KSW-ova prvaka teške kategorije protiv Engleza Philipa De Friesa.

Odgovori

Back to top button