MMA

Rafael dos Anjos traži borbu protiv Justina Gaethjea

Brazilsko-američki borac Rafael dos Anjos (30-13) vratio se u laku kategoriju, te je 14. studenog prošle godine na UFC Fight Night podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Paul Felder. Tim je trijumfom prekinuo niz od dva poraza protiv Leona Edwardsa i Michaela Chiese.

Bivši prvak lake kategorije želi borbu protiv nekog od izazivača iz vrha i te nada novoj prilici da ponovno napadne UFC-ov pojas.

No popis mogućih suparnika se suzio, jer je već dogovorena borba za naslov 15. svibnja na UFC 262 priredbi između Charlesa Oliveire i Michaela Chandlera, te okršaj Conora McGregora protiv Dustina Poiriera, koji će svoju trilogiju završiti 10. srpnja na UFC 264 priredbi.

Jedini slobodan suparnik je bivši privremeni prvak Justin Gaethje (22-3) koji je posljednju borbu imao 24. listopada protiv Khabiba Nurmagomedova. Amerikanac je tu borbu izgubio ‘triangle chokeom’ u drugoj rundi.

‘Borci iz Top 5 bježe od Justina Gaethjea’, napisao je menadžer Ali Abdelaziz na Twitteru, a onda se javio Rafael dos Anjos:

‘Pogodi koji je najviše rangirani borac dostupan? To sam ja. Pošalji mi ugovor’.

U oktogon se vraća Korejac Chan Sung Jung (16-6) nakon što je prije pola godine izgubio protiv Briana Ortege. Korejski Zombi se 19. lipnja na Fight Night 190 priredbi bori proti Amerikanca Dana Igea (15-3).

Još jedna borba je uvrštena na UFC 263 priredbu koja bi se trebala održati 12. lipnja.

Naime, Demian Maia (28-10) se bori protiv Belala Muhammada (18-3) koji je nedavno morao prekinuti meč nakon što ga je Leon Edwards prstom zakačio po oku. Tu priredbu zasad predvodi uzvratni okršaj između Deveisona Figuirera i Brandona Morena.

Odgovori

Back to top button