MMA

Poirier i Gaethje se krajem srpnja bore za ‘BMF’ naslov

Najveća svjetska MMA organizacija dogovorila je novi meč za ‘BMF’ naslov, koji je svoju premijeru imao 2019. kada su se Jorge Masvidal i Nate Diaz borili za najopakijeg borca.

Masvidal je osvojio pojas prekidom nakon treće runde. A kako je Jorge nedavno objavio kraj karijere, UFC je dogovorila novi meč u kojem će pobjednik osvojiti ‘BMF’ naslov.

Obračun između Dustina Poiriera i Justina Gaethjea predvodi UFC 291 priredbu koja će se održati 29. srpnja, a oni će se boriti za pojas najopakijeg borca na svijetu.

Bit će to revanš iz 2018. kada je Poirier do trijumfa stigao prekidom u četvrtoj rundi.

U sunaslovnoj borbi bivši prvak srednje kategorije Alex Pereira debitirat će u višoj diviziji. Brazilcu će protivnik biti bivši prvak poluteške kategorije Poljak Jan Blachowicz.

I Paulo Costa se vraća u oktogon, a suparnik će mu biti Ikram Aliskerov koji je nedavno debitirao u UFC-u i nokautom pobijedio Phila Hawesa.

Tony Ferguson pokušat će prekinuti gubitnički niz. Nakon pet uzastopnih poraza, negativni niz će pokušati prekinuti protiv Bobbyja Greena.

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako će UFC 292 priredbu koja će se održati 19. kolovoza predvoditi meč za naslov u bantam kategoriji između prvaka Aljamaina Sterlinga i Seana O‘Malleya.

Kineskinja Weili Zhang će na tom eventu braniti naslov prvakinje slamka kategorije protiv Brazilke Amande Lemos.

Odgovori

Back to top button