MMA

Osniva li se MMA liga koja bi trebala biti konkurencija UFC-u?

Ultimate Fighting Championship organizacija osnovana je 1993. te se nakon nekoliko godina uspjela nametnuti kao vodeća svjetska MMA promocija.

Mnogim borcima je cilj jednog dana nastupiti u UFC-u, jer ta promocija okuplja samo najbolje.

Naravno, sjajnih boraca ima i u drugim vodećim MMA promocijama kao što su Bellator ili ONE Championship, no ako se govori o najboljima, onda se tu uglavnom spominju UFC-ovi borci.

Jedan od najupućenijih MMA novinara Ariel Helwani je na svom Twitteru objavio dio kolumne u kojoj je naveo kako se planira pokrenuti novi projekta, a koji bi trebao biti ozbiljna konkurencija UFC-u.

Naime, već se godinama spominju slabe plaće i loši sponzorski ugovori što kod boraca stvara veliko nezadovoljstvu. U posljednje se vrijeme se o tome mnogo govori i često se provlači kroz medije.

‘Mnogo se utjecajnih osoba udružilo kako bi pokrenuli novu MMA ligu koja će biti strukturirana slično kao NBA, NHL ili NFL, a ne kao tipična MMA promocija. Ta bi liga uključivala udruženje sportaša koje bi uvjetovalo pola-pola raspodjelu prihoda, jamčila bi ugovore, zdravstveno osiguranje tijekom i nakon karijere, te mirovinski plan. Sve bi moglo biti objavljeno sljedećih dana. Liga bi mogla početi tijekom 2023. godine’, napisao je Ariel Helwani.

Odgovori

Back to top button