MMA

Ngannou pobijedio Ganea i nastavio vladavinu u UFC-u, Figueiredo vratio pojas prvaka

Francis Ngannou je u fantastičnom meču UFC 270 priredbe u Anaheimu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ciryla Ganea i obranio naslov prvaka teške kategorije.

Kamerunskom udaraču bila je to prva obrana naslova koji je lani u ožujku osvojio pobjedom protiv Stipe Miočića.

Tim je trijumfom stigao do 17. pobjede u karijeri i šeste u nizu.

Ngannou je odmah uzeo centar oktogona i napao Ganea, ali se Francuz sjajno kretao. Nakon početnog ispitivanja snaga izmijenili su nekoliko udaraca, uz blagu dominaciju Kamerunca.

No i Ciryl je znao uzvratiti. Stekao se dojam da su obojica izabrali taktiku kojom bi iscrpili jedan drugog, jer su nekoliko puta ušli u klinč uz ogradu oktogona.

Prva polovica druge runde prošla je dosta mirno u kojoj su obojica izmijenila po nekoliko udaraca, a onda je sredinom sijevnuo jedan Ganeov kružni udarac, kojeg je Francis uspješno izbjegnuo.

Kamerunac je zauzeo sredinu oktogona, no Ciryl je sjajnim kretanjem izbjegao svaki napad prvaka.

Na kraju prve minute treće runde Ngannou je rušio Ganea, te pokušao završiti meč. Gane se uspio izvući, te se borba ponovno vratila na noge.

Francuzu je prošao udarac laktom, a Ngannou kao da to nije ni osjetio. Gane je kasnije pogodio ‘high kick’, ali je Francis nastavio siloviti i ponovno je rušio izazivača.

Ciryl je uhvatio Francisovu ruku, ali nije uspio završiti. Borba je otišla u četvrtu rundu.

Kamerunac je sredinom runde treći put srušio Ganea koji se izvukao, pokušao je Ngannou uz ogradu završiti posao, ali je Gane i to izdržao.

Ciryl je u petoj rundi krenuo napadački i odmah je s nekoliko udaraca, te uspio rušiti Francisa. Uhvatio je Gane nogu suparnika, ali je Ngannoua izdržao napada.

Ponovno je Francis vratio Francuza na leđa, te kontrolirao borbu do kraja.

Suci su na kraju jednoglasno dali pobjedu Francisu Ngannou – 48–47, 48–47, 49–46.

Deiveson Figueiredo vratio je pojas prvaka muha kategorije i stigao do 21. trijumfa u karijeri.

Brazilac je u sunaslovnoj borbi u vrlo neizvjesnom meču jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Meksikanca Brandona Morena.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj u nizu u kojem je brazilski borac uzvratio Morenu za poraz u prethodnom meču. Prvi okršaj završio je remijem.

Obojica su u meč ušla vrlo oprezno, a nešto aktivniji je bio Figueiredo. U drugoj rundi Moreno je preuzeo inicijativu i sjajno kontrolirao borbu.

U trećoj rundi oba su borca izmijenili nekoliko fantastičnih udaraca. Najprije je pogodio Figueiredo, a nekoliko sekundi kasnije Moreno je vratio.

Figueiredo je u tim izmjenama izvlačio deblji kraj do zadnjih pet sekundi kad je preciznim udarcem u glavu spustio prvaka na tlo.

Nakon nešto mirnije četvrte runde, posljednja je donijela mnogo uzbuđenja. Moreno je izgledao bolje u prvoj polovici posljednje runde do jednog sjajnog prednjeg direkta brazilskog borca koji je sjeo ravno u bradu.

Meksikanski prvak je sjeo na tlo, ali se oporavio. No na kraju su sudačke kartice presudile u korist Deivesona Figueireda.

Portugalski borac Andre Fialho uskočio je kao zamjena za Muslima Salihova i već u svom debiju za najveću MMA promociju pokazao kako mu je ovdje mjesto.

Fialho se prikazao u sjajnom izdanju, ali nije uspio svladati Michela Pereiru. Brazilac je nakon tri iscrpljujuće runde pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca i tako stigao do 27. pobjede u karijeri.

Portugalac je sjajno ušao u meč i bio je dominantan u prvoj rundi, no u nastavku je Pereira preuzeo inicijativu i počeo je graditi put do pobjede.

Koljenima i laktovima činio je veliku štetu protivniku i uvjerljivo je dobio drugu rundu.

U posljednjoj rundi borci su smanjili ritam, a Pereira se ponovo vratio u defenzivu. Očito je osjetio kako ima dovoljnu zalihu bodova, te je borbu mirno priveo kraju.

Na kraju su suci prednost dali Pereiri – 29–28, 29–28, 29–28.

Said Nurmagomedov uvjerljivo je stigao do četvrte pobjede u UFC-u. Dagestanac je za samo 47 sekundi giljotinom svladao Codyja Stamanna.

Nurmagomedovu je odmah prošao prvi kružni udarac kojim je uzdrmao Stamanna.

Amerikanac je nakon još jednog udarca pokušao Saida spustiti na tlo, ali je iskoristio trenutak, uhvatio je suparnika u polugu i završio borbu.

Stamannu je to bio treći poraz u nizu.

Ekvadorac Michael Morales je u svom UFC-ovom debiju prekidom u prvoj rundi svladao Amerikanca Trevina Gilesa. Morales je od prvog zvuka sirene pokazao inicijativu i čekao priliku.

Iskoristio je nepažnju suparnika i uzdrmao ga aperkatom. Giles je počeo gubiti tlo pod nogama, te se Morales srušio na njega. Serijom udaraca je završio borbu i tako stigao do 13. pobjede u karijeri.

Rezultati, UFC 270:

Francis Ngannou def. Ciryl Gane – jednoglasna odluka sudaca (48–47, 48–47, 49–46)
Deiveson Figueiredo def. Brandon Moreno – jednoglasna odluka sudaca (48–47, 48–47, 48–47)
Michel Pereira def. André Fialho – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)
Said Nurmagomedov def. Cody Stamann – Submission (guillotine choke), 1. runda (0:47)
Michael Morales def. Trevin Giles – TKO 1. runda (4:06)

Uvodne borbe:

Victor Henry def. Raoni Barcelos – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–27)
Jack Della Maddalena def. Pete Rodriguez – TKO, 1. runda (2:59)
Tony Gravely def. Saimon Oliveira – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–27)
Matt Frevola def. Genaro Valdéz – TKO, 1. runda (3:15)
Vanessa Demopoulos def. Silvana Gómez Juárez – Submission (armbar), 1. runda (2:25)
Jasmine Jasudavicius def. Kay Hansen -jednoglasna odluka sudaca (30–27, 29–28, 29–28)

Odgovori

Back to top button