MMA

Ngannou odbio najbolje plaćeni ugovor u povijesti i napušta UFC! Dana White: Ne želi više riskirati

Prvak teške kategorije Francis Ngannou odlazi iz UFC-a! Kamerunskom udaraču istekao je ugovor s najvećom svjetskom MMA organizacijom.

Promocija i Ngannou nisu postigli dogovor oko uvjeta u novom ugovoru, te je teška kategorija u ovom trenutku bez prvaka.

No to mjesto neće dugo biti upražnjeno. Naime, za 4. ožujka dogovoren je okršaj između Jona Jonesa i Ciryla Ganea.

– Otpustit ćemo Francisa Ngannoua. Odustajemo od prava na njega i on može ići gdje god želi – rekao je Dana White i dodao:

– Ponudili smo mu ugovor kojim bi postao najplaćeniji teškaš u povijesti. Zarađivao bi više od Brocka Lesnara, bolje od bilo koga. Odbio je ponudu.

Predsjednik UFC-a je pokušao objasniti kako Ngannou više ne želi riskirati, a želio bi više zarađivati.

– On misli kako se može boriti protiv slabijih protivnika, a istovremeno biti među bolje plaćenim borcima. Nudili smo mu i borbu protiv Jona Jonesa, ali on smatra kako mu se nudi bolja prilika izvan UFC-a protiv slabijih boraca – istaknuo je Dana White i podvukao:

– Moga se boriti protiv najvećeg borca svih vremena i postati najplaćeniji teškaš u povijesti, ali on misli da će bolje zarađivati na nekom drugom mjestu. Francis je drugi borac s kojim se nismo uspjeli dogovoriti, slično je bilo i s Fedorom Emelianenkom. Mislim da Ngannou ne želi više riskirati.

Odgovori

Back to top button