MMA

Mark Hunt dao savjet mlađim borcima: Nađite si normalan posao

Veliki Samoanac Mark Hunt nedavno je izgubio pravnu bitku s UFC-om te mora platiti 375 tisuća dolara sudskih troškova.

Hunt se u srpnju 2016. na UFC 200 priredbi borio protiv Brocka Lesnara i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nakon što je Lesnar pao na doping testu meč je poništen, a Mark tvrdi kako su u promociji to znali, ali nisu željeli otkazati meč.

Tužio je promociju za reketarenje, prijevaru, lažno predstavljanje, kršenje ugovora, nemar, nezakonito bogaćenje, no sud je sve te optužbe odbacio.

Hunt je u međuvremenu pokrenuo novu tužbu protiv najjače MMA organizacije.

Gostujući kod Ariela Helwanija u MMA Houru ponovno se obrušio na UFC i predsjednika Danu Whitea.

– Podržavam sve borce, ali ne gledam UFC. Oni se za ništa ne bore. U čemu su oni svjetski prvaci? – pita se Mark Hunt i nastavlja:

– Ako ste svjetski prvak u boksu, onda to nešto vrijedi. Stigli ste do vrha i ne morate brinuti o novcu, niti o bilo čemu drugome. A kad u UFC-u stignete do vrha, što dobivate? Pogledajte prvake, samo sjede i kukaju. Oni su svjetski prvaci ničega.

Mnogi UFC-ovi prvaci znali su govoriti kako imaju slabe honorare među kojima su Francis Ngannou, Jon Jones, Henry Cejudo…

– Oni trebaju dobiti vrhunsku plaću kao što imaju elitni boksači, poput Josepha Parkera, Tysona Furyja, Anthonyja Joshue, Canela. Kada oni stignu do vrha, automatski dobivaju pola zarade – ističe Mark Hund i podvlači:

– U UFC moraš moliti za jedan dolar od prodanih PPV-a. Takve me stvari živciraju, jer znam kako je to i zbog toga sam izgubio ljubav i zanimanje za taj sport. Uvijek sam se želio boriti za pojas za koji sam mislio da nešto vrijedi. No ne vrijedi se za to boriti.

Samoanac smatra kako bi se borci trebali udružiti kako bi se izborili za bolje uvjete u UFC-u.

– Promocija misli kako ima svu moć i može manipulirati s borcima. Nadam se da će jednom shvatiti kako je moć u njihovim rukama i jednostavno trebaju reći da žele 50-50 od prodanih PPV-a, da žele Alijev akt i sve te stvari. Onda će se nešto moći promijeniti, bez boraca, nema niti UFC-a – rekao je mar Hund i dodao:

– Onaj idiot Dana White govori kako su oni izgradili tu kompaniju. Da, vi ste izgradili UFC preko sporta kojeg kradete. Ukrali ste od sporta i kradete borce. Da nije UFC-a, neka druga kompanija dovela bi sport na ovu razinu. Problem je što su oni pokrali sport gradeći UFC.

Legendarni MMA borac i kickboksač ima i poruku za mlađe borce.

– Nađite si normalan posao. Dok se stvari ne promijene i dok UFC ne počne brinuti o borcima, mirovinama, zdravstvenom osiguranju i boljim honorarima, radite nešto drugo. Na običnim poslovima ne dobivate batine pred cijelim svijetom – zaključio je Mark Hunt.

Odgovori

Back to top button