MMA

Khamzat Chimaev želi meč protiv jednog od najboljih u povijesti

Mnogi MMA borci pokazali su interes boriti se protiv jednog od najboljih u povijesti Jona Jonesa. Dvostruki UFC-ov prvak trenutačno je na poštedi kako bi što bolje zaliječio ozljedu koju je zadobio nekoliko tjedana uoči UFC 295 priredbe lani u studenom i dvoboja protiv Stipe Miočića.

Bones je nedavno otkrio kako je bio i na operaciji lakta na lijevoj ruci.

Zadnjih tjedana je posebno glasan bio privremeni UFC-ov prvak teške kategorije Tom Aspinall, a ranije je to činio i Francis Ngannou dok je bio na tronu najveće svjetske MMA organizacije.

Nema sumnje kako bi se i ostali visokorangirani borci teške kategorije rado u oktogonu obračunali s Jonesom, no ima još nekih koji rado podijelili borilište protiv najboljeg.

Khamzat Chimaev se bori u kategoriji do 84 kilograma, a dio karijere je proveo i u velter diviziji, no bez obzira na razliku u težini rado bi testirao svoje vještine protiv Jonesa.

– Jon Jones je najbolji borac na svijetu. On ima najviše obrana naslova i prvak je u dvije kategorije. Najmlađi je prvak u povijesti UFC-a. Svi znaju za Jona kada razgovarate o MMA-u. Meč protiv njega bio bi dvoboj iz snova za svakog borca tko se želi upisati u povijesne knjige. Nadam se da neće brzo otići u mirovinu. Gledao sam njegove treninge i mnogo sam iz njih naučio. Jednom smo čak razgovarali kako bi zajedno trenirali – kazao je Khamzat Chimaev, te otkrio kako bi se rado našao s Jonesom u oktogonu:

– Ne znam u kojoj bi to bilo težinskoj kategoriji, jer on je sada teškaš. Meč protiv njega je težak za bilo koga, no kada bi se međusobno borili ja bih sigurno pobijedio. Jones se dvaput borio s mojim trening partnerom Alexanderom Gustafssonom, bili su to dobri mečevi. Ja sam postao borac trenirajući uz Alexa. Naravno da se želim boriti s Jonesom, bio bi to povijesni okršaj. Možda je sada stiglo vrijeme da se borim protiv njega.

Odgovori

Back to top button