MMA

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns mogli bi uskoro dogovoriti okršaj

Švedsko-čečenski borac Khamzat Chimaev se nakon duge pauze i liječenja od posljedica koronavirusa u oktogon vratio u listopadu pobjedom protiv Jinglianga Lija.

Chimaevu je trebalo nešto više od tri minute kako bi ‘rear-naked choke’ zahvatom stigao do desete pobjede u karijeri i četvrte u UFC-u.

Khamzat se brzo uspinjao na ljestvici izazivača velter kategorije, te bi sada već trebao dobiti borbu protiv nekog iz vrha divizije. Gilbert Burns je pokazao zanimanje za meč protiv opasnog protivnika.

Čini se kako bi Brazilac prihvatio borbu protiv Chimaeva što se može zaključiti iz prepiske njihovih poruka. Naime, na internetu su objavljene njihove poruke koje su jedan drugome slali putem Instagrama.

Chimaev je na jednu Burnsovu objavu u kojoj je spomenuta njihova borba odgovorio putem emoticona. Na to je Brazilac napisao: 9. travnja.

Švedsko-čečenski borac je taj prijedlog prihvatio. Čini se kako Chimaev i Burns često razmjenjuju poruke, a ovaj put bi mogli i stvarno nešto dogovoriti.

Gilbert Burns je nakon poraza od prvaka Usmana pobijedio Stephena Thompsona. Brazilac je u srpnju svladao američkog borca jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button