MMA

Khamzat Chimaev bori se protiv Kamarua Usmana na UFC-ovoj priredbi u Abu Dhabiju

Revanš meč između Islama Makhacheva i Alexandra Volkanovskog predvodit će sjajnu UFC 294 priredbu koja se 21. listopada održava u Abu Dhabiju.

Dagestanac će u glavnoj borbi eventa braniti pojas lake divizije protiv prvaka perolake kategorije nakon što je u veljači u Perthu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Alexa.

No priredba u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata dobila je još jedan vrlo uzbudljiv i atraktivan meč.

Naime, u sunaslovnoj borbi Khamzat Chimaev će se obračunati protiv bivšeg prvaka velter kategorije Kamarua Usmana koji je uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Paula Coste.

Meč između Chimaeva i Usmana dogovoren je u srednjoj kategoriji.

Još se u svibnju se govorilo o njihovom mogućem dvoboju, pa im je tako UFC, nakon Costina otkazivanja borbe, ispunilo želju.

– Tjedan je bio baš naporan. Dogovorili smo veliki meč, dugo očekivani revanš između Makhacheva i Volkanovskog. Još nam je bila ostala sunaslovna borba nakon što se Costa Ozlijedilo, pa su krenule glasine. Sada mogu potvrditi – uspjeli smo – kazao je UFC-ov predsjednik Dana White i nastavio:

– Dakle, četvrti velteraš na svijetu Khamzat Chimaev prelazi u srednju kategoriju i borit će se s prvim velterašem na svijetu Kamaruom Usmanom. Njihova borba je dogovorena u srednjoj kategoriji – Usman protiv Chimaeva. Vidimo se u Abu Dhabiju.

Odgovori

Back to top button