MMA

Khabibov trener ističe kako bi prvaka možda privukao samo meč protiv legendarnog borca

Aktualni UFC-ov prvak 32-godišnji Khabib Nurmagomedov je krajem listopada objavio kraj karijere. Neporaženi Dagestanac je nakon pobjede protiv Justina Gaethjea izjavio kako se povlači, jer je nakon smrti oca obećao majci da se više neće boriti.

Prvak lake kategorije niti jednom nije pokazao interes da odradi još barem jednu borbu kako bi zaokružio sjajan omjer 30-0. Ovako će Khabib vjerojatno ostati na 29. pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Nedavno je UFC-ov šef Dana White pokušao nagovoriti Dagestanca da se vrati, ali nije uspio promijeniti Khabibovu odluku. Trener Javier Mendez ne vjeruje kako će se prvak vratiti borbama.

– Svašta je moguće, ali to bi trebala biti prava borba. Tada postoji mogućnost da razgovara s majkom i dobije pristanak. Dok nema prave ponude, vjerojatno se ništa neće dogoditi – kazao je Khabibov trener Javier Mendez i dodao:

– Mislim kako bi to trebao biti Georges St-Pierre, nikakva druga dodatna pobjeda ne bi Khabibu ništa donijela. Možda je Dana mogao nešto učiniti da je McGregor pobijedio Poiriera u prošloj borbi. Tko zna što bi Khabib napravi da je Conor bio pravi, ali to sad više nije u igri.

Georges St-Pierre (39) je bivši UFC-ov prvak i jedan je od najvećih boraca svih vremena. Karijeru je završio 2017. godine pobjedom protiv Michaela Bispinga. Khabib je tijekom karijere nekoliko puta izjavio kako bi se borio protiv kanadske MMA legende.

Odgovori

Back to top button