MMA

Khabib uzvratio Gaethjeu: I Islam zaslužuje borbu za naslov

Justin Gaethje je pobjedom protiv Michaela Chandlera na nedavnoj UFC 268 priredbi vjerojatno izborio mjesto prvog izazivača u borbi za naslov.

No tko bio mogao biti njegov sljedeći protivnik znat će tek nakon UFC 269 priredbe koja će se održati 11. prosinca, a na kojoj prvak lake kategorije Charles Oliveira prvi put brani pojas protiv Dustina Poiriera.

– Napravio sam što sam trebao i pobijedio sam Chandlera – kazao je Justin Gaethje i dodao:

– Ispunio sam prvi cilj i sada bih trebao dobiti borbu protiv pobjednika dvoboja između Oliveire i Poiriera. To bi bilo najispravnije i više ne moram ništa dodati na tu temu.

No bivši prvak Khabib Nurmagomedov ne slaže se s Justinovim razmišljanjem.

Naime, Khabib smatra kako Gaethje nije jedini koji zaslužuje borbu za naslov.

Tjedan dana ranije njegov učenik Islam Makhachev je na UFC 267 priredbi efektno pobijedio Dana Hookera.

‘Imaš tri poraza u posljednjih osam borbi. Mogao si postati prvak, ali si zaspao. Islam je u nizu od devet pobjeda. Ima tri borbe u 2021. i sve ih je završio prekidom. Šuti i priznaj da Islam zaslužuje borbu za naslov, a ne ti’, napisao je Khabib Nurmagomedov izravno se obrativši Justinu Gaethjeu.

Makhachev ima pobjede protiv tek dva rangirana borca, Thiago Moises je bio 15., a Dan Hooker šesti na ljestvici izazivača lake kategorije. Islam je nakon posljednje pobjede na četvrtom mjestu.

Gaethje sada čeka, a na toj ljestvici je na drugom mjestu, dok je treći Beneil Dariush.

Odgovori

Back to top button