MMA

Khabib ne vjeruje u Poirierov povratak: Izgubio je žar u borbama

Bivši prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov često je hvalio Dustina Poiriera, pa čak mu je i bio favorit u nedavnom okršaju za naslov protiv Charlesa Oliveire.

No Do Bronx je gušenjem u trećoj rundi pobijedio Diamonda i obranio UFC-ov pojas prvaka.

Poirieru je to bio drugi neuspješan napad na tron, u prvom ga je zaustavio Khabib. Diamond je bio razočaran nakon poraza, ali je najavio povratak.

Neporaženi Dagestanac misli kako je Dustin pred velikim izazovom i možda prijelomni trenutak u karijeri.

– Kada uđeš u novi posao onda si jako uzbuđen. Sve ti izgleda sjajno i raduje te svaki napredak u poslu. No dođe vrijeme kada taj žar nestane, te želite krenuti dalje. To je život. U početku mislite da ćete to raditi cijeli život, a onda se odjednom sve promijeni i želite nešto novo – kaže Khabib Nurmagomedov i dodaje:

– Slično je i s borcima. Postoji vatra i glad za pobjedama, a onda stigne vrijeme kada to još uvijek želite, ali više nemate taj žar. Vatra pomalo nestaje, a vi ste i dalje pod ugovorom. To se zna dogoditi. Kao da vam netko pritisne prekidač i više se ne možete vratiti na staro. Upravo se to dogodilo Poirieru, izgubio je žar u borbama.

Nekadašnji prvak ističe kako je stiglo vrijeme za nove borce koje predvodi prvak Charles Oliveira, a tu su još Islam Makhachev, Beneil Dariush, Justin Gaethje…

Odgovori

Back to top button