MMA

Jon Jones otkrio kako mu je bilo drago što se nije trebao boriti protiv Francisa Ngannoua

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Jon Jones pauzirao je tri godine i za to se vrijeme pripremao za nastup u UFC-ovoj teškoj kategoriji.

Francis Ngannou je u ožujku 2021. nokautirao Stipu Miočića, te je zasjeo na tron kraljevske divizije najveće svjetske MMA promocije.

Kamerunski udarač je smo jednom branio zlatni pojas i bio je uspješan, u siječnju 2022. je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Ciryla Ganea.

Nakon toga se mnogo govorilo o mogućem meču protiv Jona Jonesa, no Ngannou je nakon neuspjelih pregovora odlučio napustiti UFC, te je promocija tražila novog prvaka.

Vodstvo MMA organizacije odlučilo je da se za pojas bore Jon Jones i Ciryl Gane.

Bones je u ožujku za samo 124 sekunde giljotinom svladao Francuza.

– Ne želim lagati. Bilo mi je drago kada sam saznao da se neću boriti s Francisom Ngannouom već protiv Ciryla Ganea. Francis je opasan protivnik – rekao je Jon Jones i dodao:

– Zanimljivo kako se odmah pojavila priča da sam čekao tri godine i izbjegavao Francisa, to nije istina. Kad sam objavio povratak, Ngannou je još bio UFC-ov borac i ja sam mogao biti njegov zadnji protivnik. Ali on je otišao, a Ciryl Gane je dobio priliku boriti se protiv mene.

Jon Jones će 11. studenog u New Yorku braniti pojas UFC-ovog prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića.

Odgovori

Back to top button