MMA

Jon Jones nakon incidenta i uhićenja u Las Vegasu: Ostavljam se toga zauvijek

Bivši prvak poluteške kategorije Jon Jones prošlog je tjedna, nekoliko sati nakon ceremonije uvrštenja u UFC-ovu Kuću slavni, uhićen je zbog fizičkog nasilja nad zaručnicom.

Prilikom uhićenja pružao je otpor te je oštetio policijsko vozilo. Bones je u pritvoru bio do jutra, a na sudu se mora pojaviti 26. listopada.

Jon Jones se odlučio odmah obratiti fanovima i javnosti putem InstaStory objave. Snimka je treninga, na kojoj Jones diže utege, te se čuje pjesma ‘You got a friend in me’.

A kao razlog svog agresivnog ponašanja naveo je alkohol.

‘Doživio sam previše traume konzumirajući alkohol. Mozak se jednostavno više s time ne može nositi. Zauvijek ću ostaviti alkohol, to je dio prošlosti’, napisao je Jon Jones, te dodao još nekoliko poruka:

‘Sad je vrijeme raditi naporno i pretvoriti noćnu moru u najbolju stvar koja mi se dogodila u životu. Ono što je vrag namijenio lošima, Bog je namijenio dobrima. Ponovno sam na konju’.

Bivši prvak sljedeći mjesec pred sudom mora objasniti što se dogodilo u toj noći, te ga vjerojatno čeka i primjerena kazna.

Vodstvo UFC-a također je brzo reagiralo te je Jonesa maknulo s prvog mjesta ‘pound-for-pound’ ljestvice.

Vodeći je prvak velter kategorije Kamaru Usman, drugi je Jon Jones, a na trećem mjestu je Alexander Volkanovski koji je nakon pobjede protiv Briana Ortege dobio dovoljno bodova, te preskočio Israela Adesanyu.

U Top 10 su još: Francis Ngannou, Dustin Poirier, Jan Blachowicz, Stipe Miočić, Max Holloway i Charles Oliveira.

Odgovori

Back to top button