MMA

Ivan Erslan izgubio protiv Ibragima Čužigaeva u borbi za KSW-ov pojas prvaka

Ivan Erslan (12-2) nije uspio osvojiti pojas KSW-ova prvaka poluteške kategorije. Hrvatski borac je na KSW 77 priredbi u poljskim Gliwicama jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Rusa Ibragima Čužigaeva (17-5).

Erslanu je to bilo drugi put da napada pojas KSW-ova prvaka poluteške kategorije.

I u prvom pokušaju 2020. bio je neuspješan, tada je izgubio od Tomasza Narkuna.

Obojica su oprezno ušla u meč i u prvoj rundi nisu željeli previše riskirati. Erslan je drugu rundu otvorio nešto agresivnije, te je pokušao ugroziti protivnika.

Čužigaev mu je uzvratio i preuzeo kontrolu nad borbom. U drugom dijelu runde Ibragim je sjajno pogodio Ivana i tražio rušenje, no naš se borac dobro branio.

Rat je nastavljen i u trećoj rundi u kojoj se Ivan nesmotreno upuštao u razmjenu udaraca.

Naš je borac sve više pritiskao i kada se činilo preuzima inicijativu, Čužigaev je pogodio šakom iz okreta, te je Erslan djelovao uzdrmano i nakratko je završio na podu. No izvukao se i izdržao do kraja runde.

Rus je nastavio kontrolirati borbu i sjajnim kombinacijama pogađao Erslana. I Ivan je znao uzvratiti, no Ibragim se dobro branio. Naš je borac u petoj rundi išao na prekid, ali nije uspio.

Čužigaev je rutinski priveo meč kraju i slavio jednoglasnom odlukom sudaca (48-46, 49-45, 48-47).

U ranijim mečevima Poljak Daniel Rutkowski je podijeljenom odlukom sudaca bio uspješniji od Nijemaca Lom-Alija Eskijewa, a i njegov sunarodnjak Andrzej Grzebyk nokautom u prvoj rundi svladao Brazilca Otona Jassea.

Poljski borac Patryk Kaczmarczyk je u prvoj rundi nadjačao Nijemca Pascala Hintzena, kao i Ukrajinac Bogdan Gnidko koji je bio bolji od Rumunja Mădălina Pîrvulescua.

Odgovori

Back to top button