MMA

Israel Adesanya smatra kako bi bilo tužno da Francis Ngannou napusti UFC

Gotovo je deset mjeseci prošlo otkad je Francis Ngannou osvojio naslov UFC-ove teške kategorije do meča u kojem je prvi put branio pojas prvaka.

Kamerunac je u siječnju pobijedio Ciryla Ganea i tako potvrdio svoju vladavinu.

A razlog zbog čega je tako dugo čekao na obranu titule je njegovo neslaganje s vodstvom promocije oko uvjeta u novom ugovoru.

Ngannou nije zadovoljan kako se UFC odnosi prema njemu, a kao uvjete za produženje suradnje je veća plaća i mogućnost da može boksati.

Prvak srednje kategorije Israel Adesanya iznio je svoje mišljenje o situaciji u kojoj je se nalazi Francis Ngannou.

– Nije mi drago što se to Francisu događa, neke stvari bi trebale biti drukčije. Ništa ne bi trebalo biti osobno, no plaća koju zarađuje je neprimjerena za prvaka teške kategorije – kaže Israel Adesanya i dodaje:

– Svakako ne želim da napusti UFC, to bi bila tužno. On je jedan od tri afrička kralja, uz Usmana i mene. Ne bih želio da se okrene boksu, ali ako to želi neka ide. Vjerujem kako se može dogovoriti s UFC-om, pa i McGregoru su dopustili boks.

Francis Ngannou nakon povratka iz Kameruna ide na operaciju koljena, a onda ga čeka nešto duži oporavak. Imat će dovoljno vremena za razgovor s Danom Whiteom i vodstvom UFC-a

Odgovori

Back to top button