MMA

I Chael Sonnen govorio o potencijalnom meču između Stipe Miočića i Jona Jonesa

Sve se više govori o potencijalnom meču između Stipe Miočić i Jona Jonesa. Naime, nakon što je UFC-ov predsjednik Dana White nedavno najavio njihov mogući okršaj, svoje su mišljenje iznijeli Daniel Cormier i Henry Cejudo. Sada se na tu temu javio i Chael Sonnen u videu na svom YouTube kanalu.

– Jon Jones u teškoj kategoriji, sviđa mi se taj eksperiment. To bi moglo biti jako zanimljivo, no moramo znati kako bi njegovi rezultati mogli biti drugačiji nego što ih je imao ranije – istaknuo je umirovljeni UFC-ov borac i nastavio:

– Nova težinska kategorija, nekoliko godina pauze, krupniji i moćniji protivnici, Jones se sa svime time mora nositi. Teškaši mogu primiti i više udaraca. Stipe je poseban sportaš. To bi bio fantastičan meč. Bez obzira bude li jedan pregazio drugoga, to će biti u redu…

Stipe Miočić je svoju posljednju borbu imao u ožujku prošle godine kada je izgubio pojas prvaka u meču protiv Francisa Ngannoua. Kao najveći teškaš u UFC-ovoj povijesti bio bi sjajan protivnik Jonu Jonesu.

A jedan od najvećih MMA boraca je već dvije pune godine izvan oktogona. Jones je posljednji meč imao u veljači 2020. kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Dominicka Reyesa.

Bila je to njegova posljednja borba u poluteškoj kategoriji, te je odlučio otići među teškaše.

Prvak Francis Ngannou je u siječnju pobjedom protiv Ciryla Ganea prvi put obranio pojas, a nedugo potom je otišao na operaciju koljena, te ga čeka nešto duži oporavak.

Meč za privremeni pojas prvaka teške kategorije ponovno postaje aktualan, a glavni akteri u toj borbi mogli bi biti Stipe Miočić i Jon Jones.

Odgovori

Back to top button