MMA

Gustafsson tvrdi kako Chimaev može postati vrhunski borac poput Khabiba, GSP-a…

Khamzat Chimaev je u ljeto 2020. stigao u UFC, te je odmah privukao veliku pozornost na sebe. Ekspresne tri pobjede u prva tri nastupa.

Prvo je ugušio Johna Phillips, a potom je s dva nokauta u prvoj rundi pobijedio Rhysa McKeea i Geralda Meerschaerta.

Nakon toga se trebao boriti protiv Leona Edwardsa, ali njihov meč je nekoliko puta odgađan.

Borz je krajem 2020. obolio od koronavirusa te se dugo oporavljao od posljedica zaraze. Vratio se lani u listopadu te gušenjem u prvoj rundi pobijedio Kineza Jinglianga Lija.

Švedsko-čečenski borac brzo se uspinjao na UFC-ovoj ljestvici,te mu vjerojatno treba još pobjeda ili dvije i mogao bi dobiti priliku boriti se za pojas prvaka velter kategorije koji je u vlasništvu Kamarua Usmana.

Nekadašnji izazivača u poluteškoj kategoriji Alexander Gustafsson ističe kako bi Chimaev mogao izgraditi fantastičnu karijeru.

– Uvjeren sam kako bi Khamzat uspavao Kamarua. Kada bi mu Usman samo dodirnuo bradu, mislim da bi Chimaev ugušio – kazao je Alexander Gustafsson i nastavio:

– Volim Usmana, sjajan je prvak i ruši rekorde. Tehnički je jako dobar i sviđa mi se njegov prednji direkt, te ima odlično hrvanje. Ali ne mogu zamisliti kako razmjenjuje udarce s Khamzatom.

Neporaženi švedsko-čečenski borac ima deset pobjeda u karijeri i četiri u UFC. Svaku je borbu završio prekidom. U četiri meča za najjaču MMA organizaciju dobio je samo dva udarca.

– Chimaev udara kao poluteškaš i jako je eksplozivan, a njegovi udarci su snažni i precizni. Na treninzima sam viđao kako suvježbače nokautira samo prednjim direktom – istaknuo je Alexander Gustafsson, te zaključio:

– On ima potencija da postane vrhunski borac poput Georgesa St-Pierrea, Khabiba Nurmagomedova… To nosi pritisak, ali Khamzat je dovoljno snažan da to izdrži.

Odgovori

Back to top button