MMA

Glover Teixeira vjeruje kako bi Alex Pereira bio jednako dobar u poluteškoj i u teškoj kategoriji

Brazilac Alex Pereira je u studenom prošle godine pobijedio Israela Adesanyu i osvojio pojas UFC-ova prvaka srednje kategorije.

Pereiri je to bio četvrti nastup i četvrta pobjeda u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

A na UFC-ov tron je stigao prekidom u posljednjoj rundi.

Brazilskom borcu to je bila treća pobjeda nad Izzyjem, prethodne dvije bile su u kickboksu dok su obojica nastupali za Glory.

Pereirin trener Glover Teixeira smatra kako se Alex može boriti i u višim kategorijama. No idućeg tjedna čeka ga revanš protiv Adesanye.

– Alex Pereira je potpuno u tome, dobro zna kako je pobijedio u prošloj borbi, ali mislim da je predugo čekao. U revanšu bi trebao biti oprezniji, Izzy je brz i mnogo se kreće. A Alex može završiti borbu u bilo kojoj sekundi, jer ima snažan udarac. No sada će biti mnogo teže, mora stalno pritiskati. Naravno, treba biti strpljiv i ne srljati. Ne mora tražiti prekid već u prvoj rundi – kazao je Glover Teixeira i dodao:

– S Alexom često razgovaram o promjeni kategorije, jer tamo bi bio isto tako dobar. Vidite kakav je, on se može boriti u poluteškoj i u teškoj kategoriji, ogroman je. Mislim da će to učiniti, jer nije za previše skidanja kilograma. Ali za sada se dobro osjeća u srednjoj kategoriji. I u poluteškoj bi mu bilo odlično, a tu je i mnogo više superborbi.

Odgovori

Back to top button