MMA

Georges St-Pierre dao savjet Conoru McGregoru: To više ne smije ponoviti

Dustin Poirier je prošlog vikenda izborio najveću pobjedu u karijeri. Diamond je na UFC 257 priredbi u Abu Dhabiju pobijedio Conora McGregora nokautom u drugoj rundi.

Ta mu je pobjeda osim rekordne zarade donijela i prvo mjesto izazivača na UFC-ovoj ljestvici lake kategorije.

Mnogi nisu davali Poirier šansu protiv McGregora koji je bio favorit i na kladionicama.

Bivši UFC-ov prvak Georges St-Pierre našao se među onima koje je iznenadio Conorov poraz.

– Vjerovao sam u Conorovu pobjedu, ali sam se prevario. Iznenadio me njegov poraz. Njegova je snaga što može nadvladati protivnike pritiskom i prisutnošću. Mnogi se njegovi suparnici slome pod tim pritiskom. Ali Poirier je ostao priseban i dokazao da je dobar borac – kazao je Georges St-Pierre i dodao:

– Sad će biti zanimljivo vidjeti kako se Conor vraća nakon takvog poraza. Ne sumnjam kako će to učiniti na pravi način. Pun je samopouzdanja i samo tako može pružiti svoje najbolje izdanje, on to dobro zna.

Kanadska legenda je tijekom karijere izborila 26 pobjeda, te doživjela samo dva poraza.

Borbu koju je 2007. izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Matta Serre bilo je veliko iznenađenje. Godinu dana kasnije mu je uzvratio.

– Nešto mora promijeniti i otkloniti one stvari koje su dovele do neuspjeh. Nakon poraza protiv Matta Serre na treninzima sam stalno razmišljao kako sam ga podcijenio. Možda nisam bio dovoljno prestrašen ili se nisam dovoljno trudio na treningu, prisilio sam se da u to vjerujem – istaknuo je Georges St-Pierre i zaključio:

– Možda nije istina, ali to morate učiniti. Važno je da i Conor u nešto vjeruje i na tome gradi samopouzdanje. Vjerojatno već zna što je krivo radio na pripremama za borbu protiv Poiriera, a sada je važno da ih više ne smije ponoviti.

Vjerovao sam u Conorovu pobjedu, ali sam se prevario. Iznenadio me njegov poraz – kaže kanadska legenda

Odgovori

Back to top button