MMA

Francis Ngannou želi se prije boriti protiv Tysona Furyja nego s Jonom Jonesom

Okršaj za naslov prvaka teške kategorije između Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea predvodi UFC 270 priredbu koja će se u nedjelju ranu ujutro po srednjoeuropskom vremenu održati u Anaheimu.

Francisu će to biti prva obrana pojasa koji je lani u ožujku osvojio pobjedom protiv Stipe Miočića.

Kameruncu će to biti posljednja borba po aktualnom ugovoru s UFC-om, a bude li pobijedio, suradnja s najvećom svjetskom MMA promocijom će se automatski produžiti.

No neizvjesno je hoće li Francis pristati na uvjete koje donosi novi ugovor. Predator osim većeg honorara u novom ugovoru želi i stavku kojom bi mu bilo dopušteno ući u boksački ring.

– Rekao sam im da želim boksati, te da bih htio i UFC uključiti u to, s njima bi to bilo mnogo veće – kazao je nedavno Francis Ngannou te naglasio kako bi se vrlo rado boksao protiv Tysona Furyja ili Deontaya Wildera.

Ovih je dana upitan koga bi želio da mu bude protivnik u sljedećoj borbi – Jon Jones ili Tyson Fury.

– Izabrao bih borbu protiv Tysona Furyja. Nakon borbe sa Stipom, razgovaralo se o meču protiv Jonesa. To se nije dogodilo, a imam osjećaj da nikoga nije briga. Nitko ne zna i što Jones planira učiniti, tako da sam svakako za meč protiv Furyja – kazao je Francis Ngannou i dodao:

– Svi znaju kako od djetinjstva želim biti boksač. A onda sam stigao u MMA i u tome se odlično snalazim. No i dalje želim boksati. Svakako želim to učiniti prije nego što završim karijeru.

Kamerunac se malo dotaknuo i WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

– Neki znaju podcjenjivati MMA borce, pa kažu kako će me Fury lako pobijediti. No ima i onih koji tvrde kako ja mogu pobijediti ili barem da će meč biti neizvjestan – ističe Francis Ngannou dodajući kako to može pokazati jedino obračun u boksačkom ringu.

Odgovori

Back to top button