MMA

Francis Ngannou je tjednima znao kako će UFC organizirati borbu za privremeni naslov prvaka

Ngannouov trener Eric Nicksick nedavno je izjavio kako cijeli tim kamerunskog udarača iznenadila UFC-ova odluka kojom su Cirylu Ganeu (9-0) i Derricku Lewisu (25-7, 1 NC) dali borbu za privremenog prvaka teške kategorije.

Naime, oni su bili uvjereni kako će Francis braniti naslov 25. rujna, te su već počeli pripreme za taj meč.

Navodno su pregovori već bili pri kraju, a onda je stigla informacija kako će najjača svjetska MMA promocija organizirati borbu za privremeni pojas.

– Ngannou je bio šokiran? Ma to su gluposti. Nije ih to moglo baš tako iznenaditi jer smo o tome tjednima razgovarali. Znali su da će se to dogoditi ne budemo li se mogli dogovoriti. To se znalo dogoditi miliju puta – kazao je UFC-ov šef Dana White.

Derrick Lewis je već ranije potpisao ugovor za UFC 265 priredbi u Houstonu koja će se održati 7. kolovoza, te se čekao Ngannouv pristanak. Kako prvak nije odgovarao UFC je odlučio priliku dati Francuzu.

– Trebali smo borbu za taj datum, a kako se nismo mogli naći s Francisom, dogovorili smo borbu za privremeni naslov – rekao je Dana White, pa objasnio:

– Derrick Lewis je drugi na ljestvici i apsolutno zaslužuje priliku. Miočić je broj 1, ali Stipe je tek izgubio. Osim toga Lewis je pobijedio Ngannoua. Derrick i Ciryl su dva vrhunska borca u borbi za privremeni naslov, a pobjednik će se boriti protiv Francisa.

Neporaženi Ciryl Gane je 26. lipnja jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Aleksandra Volkova.

Derrick Lewis ima četiri pobjede u nizu, a posljednju je izborio 20. veljače nokautom u drugoj rundi pobijedio Curtisa Blaydesa.

Odgovori

Back to top button