MMA

Dustin Poirier vjeruje kako Makhachev podcjenjuje njegove vještine: A to i nije toliko važno

Islam Makhachev se u oktogon vraća 1. lipnja na UFC 302 priredbi u Newarku i veliki je favorit u meču protiv Dustina Poiriera.

Dagestanac je prvak UFC-ove lake kategorije i ovo će mu biti treća obrana naslova, koju je je osvojio u listopadu 2022. pobjedom protiv Charlesa Oliveire.

Lani je dvaput obranio naslov, a oba puta je bio bolji od Alexandra Volkanovskog.

Makhachev ističe kako je njegov borilački stil sličan onome od Khabiba Nurmagomedova. Poirier se protiv Khabiba borio u rujnu 2019., te je izgubio ‘submissionom’ (rear-naked choke) u trećoj rundi.

– Osjećam kako me Makhachev ne poštuje Makhachev i podcjenjuje moje vještine. No želim se boriti protiv njega, to je moja posljednja prilika za naslov. Mike Brown mi je u nekoliko puta znao reći: ‘Čini mi se kako ovaj tip podcjenjuje tvoj jiu-jitsu i misli kako nisi opasan‘. I to nakon Islamove izjave da će to biti za njega lagan meč – kazao je Dustin Poirier i dodao:

– Označavali su me u objavama na Instagramu i Twitteru vezanim za tu izjavu. Ne znam, možda on tako gleda na sve svoje mečeve, ali ja ga mogu pobijediti. Mogu završiti svakog borca u lakoj kategoriji i u to vjerujem. On u to ne mora vjerovati, a to i nije toliko važno. Znam samo da ga moram prebiti i vjerujem kako to mogu učiniti.

Odgovori

Back to top button