MMA

Dustin Poirier bi prihvatio borbu za prvaka protiv Kamarua Usmana

Američki MMA borac Dustin Poirier je nakon poraza protiv Khabiba Nurmagomedova na UFC 242 priredbi u rujnu 2019. izborio tri pobjede u nizu te vjerojatno sljedeći izazivač za pojas prvaka lake kategorije koji je trenutačno u vlasništvu Charlesa Oliveire.

Pobijedio je Dana Hookera, te dvaput Conora McGregora, u srpnju je Irac slomio nogu na kraju prve runde te je Diamondu morao predati meč. U nedavnom intervjuu Poirier je otkrio tko mu je bio najzahtjevniji protivnik.

– To bi mogao biti Max Holloway, jer je pokazao fantastičnu borbenost, baš onakvu kakvu ja unosim u svaki meč. A njegova izdržljivost je nevjerojatna – kazao je Dustin Poirier i nastavio:

– Nekoliko puta sam ga snažno udario i znam da je bio uzdrman. No onda je na početku svake runde nastavljao istom žestinom. Prihvatio je otvorenu borbu i zbog toga sam mu zahvalan. Mnogo sam naučio u toj borbi.

Poirier i Holloway borili su se u travnju 2019. za privremeni pojas UFC-ove lake kategorije. Diamond je nakon pet rundi pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom.

A na pitanje bi li prihvatio borbu za prvaka velter kategorije protiv Kamarua Usmana dao je jednostavan odgovor:

– Naravno da bih želio taj meč.

Odgovori

Back to top button